Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Mai multe primării din Botoşani au efectuat, în 2010, plăţi nelegale către mai multe firme. Potrivit unui raport recent al Curţii de Conturi, plăţile au fost făcute fără ca lucrările să fi fost executate.
Raportul pe 2010 arată că „la mai multe entităţi publice auditate s-a constatat că facturile şi situaţiile de lucrări care însoţesc instrumentele de plată, aferente lucrărilor de construcţii şi instalaţii pentru obiectivele de investiţii şi de reparaţii aprobate, deşi există, nu îndeplinesc cerinţa legală de certificare a exactităţii sumelor de plată, întrucât nu reflectă realitatea”.
Controlorii Curţii de Conturi arată că serviciile de audit din primării nu şi-au făcut treaba.
„În aceste cazuri, procedurile semnificative de control intern instituite de entităţile în cauză privind supravegherea tehnică a execuţiei lucrărilor, lichidarea şi ordonanţarea cheltuielilor, exercitarea controlului financiar preventiv propriu, inventarierea anuală a activelor fixe în curs de execuţie realizate, recepţia la terminarea lucrărilor etc. nu au fost exercitate cu responsabilitate”, precizează raportul.
Drept urmare, pe baza unor documente justificative care nu reflectă realitatea, un număr de 8 unităţi administrativ-teritoriale au efectuat plăţi estimate în sumă de peste 1.400.000 lei, reprezentând contravaloarea unor lucrări de construcţii şi instalaţii neexecutate în fapt la obiectivele proprii de investiţii sau de reparaţii, dintre care:
Municipiul Botoşani:
- „Reabilitarea şi modernizarea punctelor termice şi a reţelelor termice secundare, sistem de teleurmărire, teletransmisie şi telegestiune pentru ansamblurile de locuinţe Teilor 1 şi Eminescu 2” (446.063 lei);
- „Locuinţe sociale 36 apartamente Cartier Cişmea III” (367.460 lei)
- „Reabilitare reţea transport agent termic primar” (182.963 lei);
- „Reabilitare şi modernizare strada Bucovina” (70.990 lei);
- „Reabilitare şi modernizare străzi urbane” (48.015 lei);
- „Campus Şcolar
- „Lucrări de amenajare a spaţiilor verzi” (14.674 lei);
Municipiul Dorohoi:
- „Manoperă reconstrucţie case de locuit în zonele afectate de calamităţi naturale” (353.895 lei);
- „Utilităţi locuinţe strada Dumbrava Roşie” (143.083 lei); „
- „Reconstruire (la roşu) case de locuit afectate de calamităţile naturale” (44.250 lei);
- „Demontare-montare grup sanitar şi evacuare apă inundaţii” (39.905 lei);
Oraşul Darabani:
- „Reabilitare drumuri” (49.994 lei)
- „Lucrări de înlocuire lămpi de iluminat public” (20.535 lei);
- „Reparaţii curente executate la sediul Primăriei” (6.933 lei).
Oraşul Săveni
- „Execuţie Pod Bodeasa” (128.977 lei);
- „Reabilitare şi construire Şcoala de Arte şi Meserii – Grupul Şcolar
05.02.2012 la 16:41
de ce nu merge cel ce se ocupa de reabilitarea locuintelor sa arate unde s-a reparat?
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.