Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Seminarul „Vreau să fiu voluntar în situaţii de urgenţă” s-a desfăşurat şi la Darabani, având ca scop implicarea activă a serviciilor voluntare din judeţul Botoşani pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă ce se pot produce la nivelul judeţului. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al judeţului Botoşani a avut ca scop principal, pentru organizarea acestui seminar, intensificarea acţiunilor de promovare şi evidenţiere a voluntariatului pe timpul gestionării situaţiilor de urgenţă determinate de catastrofe şi calamităţi. De asemenea s-a avut în vedere generalizarea experienţei pozitive în activitatea de voluntariat în acest domeniu. Pe timpul acestei acţiuni s-au prezentat materiale video cu impact direct către persoanele care pot fi încadrate ca voluntar în serviciile de urgenţă, condiţiile pentru obţinerea calităţii de voluntar sunt:
- să aibă domiciliul în unitatea administrativ-teritorială reprezentată de consiliul local, beneficiar al voluntariatului;
- să aibă vârsta cuprinsă între 18 ani şi 50 de ani;
- să fie apt din punct de vedere medical;
- să posede documentele care să îi ateste pregătirea în specializarea pentru care încheie contractul de voluntariat;
- să nu fi fost condamnat pentru săvârşirea de infracţiuni cu intenţie;
- să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în serviciul de urgenta voluntar ca urmare a rezilierii contractului pentru abateri de la regulile de disciplina, neîndeplinirea îndatoririlor sau a condiţiilor contractuale.
La această acţiune, alături de inspectori de la ISU Botoşani au participat cetăţeni din diferite categorii socio-profesionale şi conducători ai unor instituţii din oraşul Darabani.
„ Simplu: oricine! Oricine poate să devină voluntar si să aducă o contribuţie, cât de mică, la lumea care ne înconjoară. Important este doar să îţi doreşti acest lucru! Cu toţii avem cel puţin un lucru la care ne pricepem suficient de bine; aşadar, cu toţii avem cel puţin o abilitate, pricepere sau un talent pe care să îl putem pune în folosul unei persoane care are nevoie de ajutor, în folosul străzii, al cartierului sau localităţii în care trăim sau în folosul comunităţii în general. Totul este să ne dorim acest lucru si să găsim acea organizaţie care să ne ofere oportunitatea potrivită de a face acest lucru. Pentru o comunitate mai bună, pentru a fi mai fericiţi şi mai împliniţi.” a declarat Lt. Colonel Radu ŢIPIŞCĂ, inspecţia de prevenire a I.S.U. Botoşani. (DorohoiNews.ro)
16.03.2012 la 08:08
Super tare. Ideia buna si modul de a te adresa ....unul profesionist. felicitari
16.03.2012 la 08:05
Interesant. interesanta si prezentarea domnului. Sa vedem citi oameni cu inima buna se alatura celor de la ISU
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.