Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Peste 300 de preşcolari şi elevi de la Grădiniţa nr. 14 Botoşani, Şcolile nr. 6, 10 din municipiul Botoşani, Şcoala „Mihai Eminescu” Ipoteşti, Liceul cu Program Sportiv Botoşani, Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” Botoşani, Centrul de Studii „Ştefan cel Mare şi Sfânt” Botoşani şi Şcoala cu clasele I-VIII Orăşeni Deal au vizitat, în zilele de 2 şi 3 aprilie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani.
Aceştia au petrecut mai multe ore în curtea Detaşamentului de Pompieri Botoşani din cadrul inspectoratului, timp în care au aflat o parte din tainele meseriilor de pompier şi pirotehnist. Specialiştii din cadrul Inspecţiei de Prevenire le-au prezentat musafirilor tehnica de intervenţie din dotarea inspectoratului, modul de utilizare a acesteia pe timpul gestionării situaţiilor de urgenţă, precum şi sfaturi despre cum să prevină sau cum să se comporte într-o situaţie de urgenţă, fie că este vorba de inundaţie, cutremur de pământ, incendiu sau descoperirea muniţiei rămase neexplodate din timpul conflictelor armate.
Totodată, aceştia au primit materiale informative din cadrul campaniilor „Să fim o naţiune pregătită” şi „Singur acasă – sunt în siguranţă?”.
Musafirii au mai vizitat dispeceratul integrat I.S.U. – SJA, sala de şedinţe a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi a Grupului de Suport Tehnic, dar şi biroul inspectorului şef. Pentru câteva clipe, elevii au luat locul membrilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, la masa unde se iau cele mai importante decizii în cazul producerii unor situaţii de urgenţă de amploare.
În biroul inspectorului şef, punctul de atracţie l-a constituit scaunul acestuia. Fiecare dintre preşcolarii Grădiniţei nr. 14 a fost pentru câteva minute inspector şef. Ipostaza de şef i-a încântat cel mai mult.
Până vineri, preşcolarii, elevii şi profesorii din judeţ sunt aşteptaţi să treacă pragul subunităţilor inspectoratului din Botoşani, Dorohoi, Săveni, Truşeşti şi Ştefăneşti, zilnic, între orele 09.00 şi 14.00.
Prin aceste activităţi, ISU Botoşani s-a alăturat, în calitate de partener la nivel judeţean, proiectului Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, intitulat „Şcoala altfel”, valorificând potenţialul educaţiei nonformale în scopul nobil de a-i învăţa pe copii, prin mijloace mai puţin convenţionale, modalitatea de protejare a celui mai valoros bun: viaţa. (DorohoiNews.ro)
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.