Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
În perioada iulie - septembrie 2012, Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Poliţiei Române şi Groupama Asigurări desfăşoară, la nivel naţional, campania de prevenire a furturilor de şi din autoturisme.
Campania „NU-ŢI LĂSA MAŞINA LA ÎNDEMÂNA HOŢILOR!” având ca scop informarea populaţiei cu privire la modalităţile de prevenire a furturilor de şi din autoturisme, se înscrie în prioritatea naţională „Prevenirea furturilor” şi abordează unul dintre genurile de infracţionalitate care au un aport important la situaţia operativă.
În ziua de 12.08.2012, poliţiştii din cadrul Compartimentului de analiză şi prevenire a criminalităţii în colaborare cu cei de la Poliţia de proximitate au fost prezenţi în târgul auto din municipiul Botoşani. Cu această ocazie proprietarii de autovehicule au fost informaţi cu privire la faptul că neatenţia sau neglijenţa lor reprezintă principalul factor favorizant pentru comiterea majorităţii infracţiunilor de furt din şi de autoturisme. Cea mai mare parte a victimelor unor astfel de infracţiuni îşi lasă la vedere în interiorul maşinii diferite bunuri de valoare (dispozitive antiradar, sisteme GPS, genţi, borsete, aparaturã electronicã, etc.) sau, la coborârea din autoturism, nu îşi asigurã corespunzãtor autovehiculul.
De asemenea, pe lângã aceşti factori ce favorizeazã comiterea furturilor de şi din autoturisme, poliţiştii le-au prezentat cetãţenilor mãsurile de protecţie pe care le pot lua pentru a nu fi victime ale unor astfel de fapte. Pe parcursul acţiunii au fost distribuite materiale cu sfaturi preventive.
Recomandări din partea poliţiştilor:
· La coborârea din autoturism, scoateţi cheia din contact, chiar daca veţi lipsi pentru un timp foarte scurt. Furtul unui autoturism cu cheile lăsate în contact durează doar câteva SECUNDE.
· Nu lăsaţi la vedere, în interiorul maşinii, diferite bunuri de valoare (dispozitive antiradar, sisteme GPS, genţi, borsete, aparatura electronică, etc.) chiar dacă lipsiți pentru scurt timp.
· În staţiile de alimentare cu carburanţi, pe timpul achitării contravalorii combustibilului, acţionaţi sistemul de închidere a uşilor.
· Atunci când părăsiţi autoturismul şi acţionaţi închiderea centralizată, asiguraţi-vă că portiera s-a închis. Cu ajutorul dispozitivelor electronice, infractorii pot bloca închiderea centralizată, chiar dacă pare că telecomanda a activat-o.
· Pentru eventuale reparaţii, nu vă adresaţi atelierelor neautorizate sau meşterilor ocazionali. Se pot face mulaje după chei sau puteţi rămâne fără componente care funcţionau foarte bine.
În caz de nevoie, apelaţi cu încredere 112 - Apel Unic de Urgenţă!
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.