Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
A doua ediţie a taberei de vară în domeniul situaţiilor de urgenţă, organizată în Centrul de agrement „Codrii de Aramă” Agafton, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani (I.S.U.), Instituţia Prefectului Judeţul Botoşani, Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani (IŞJ), Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA), Societatea Naţională „Crucea Roşie” – Filiala Botoşani şi Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Botoşani (DJST), s-a încheiat, astăzi.
La festivitatea de premiere, alături de cei 50 de elevi care, timp de trei zile au învaţat cum să-şi protejeze propria viaţă, dar şi cum să-şi ajute semenii, au participat: Adrian Constantinescu, prefectul judeţului; Doina Elena Federovici, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Botoşani; Otilia Sandu, inspector activitate educativă; dr. Liliana Mateciuc, directorul SJA Botoşani, Radu Humelnicu, directorul DJST Botoşani, Eduard Măciucă, directorul Filialei Botoşani a Societăţii Naţionale „Crucea Roşie”, precum şi colonelul Radu Anton, inspectorul şef al I.S.U. Botoşani.
Activitatea a debutat cu premierea autorilor celor mai bune trei eseuri „Viaţă de pompier”. Pe lângă diplome, câştigătorii au obţinut premii în bani (locul I – 200 lei - Ioana Lupu – de la Grupul Şcolar „Ştefan cel Mare şi Sfânt” Vorona; locul II – 150 lei - Caterina Simona Mardare de la Şcoala cu clasele I – VIII Vlăsineşti şi locul III – 100 lei - Ioana Andreea Şmit de la Şcoala Generală cu clasele I – VIII nr. 7 Botoşani) din partea Asociaţiei Personalului I.S.U. „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani.
Vizibil emoţionaţi, membrii celor cinci echipaje (roşu, galben, albastru, mov şi gri) au aşteptat cu nerăbdare să vadă cine pleacă acasă cu trofeul celei de-a doua ediţii a şcolii de vară. Timp de trei zile, aceştia s-au înfruntat în şapte probe din concursurile „Prietenii Pompierilor, „Cu viaţa mea apăr viaţa” şi jocurile interactive cu specific în domeniul situaţiilor de urgenţă.
După o luptă extrem de strânsă, echipajul roşu, format din elevi de la Grupul Şcolar „Ştefan cel Mare şi Sfânt” Vorona, Şcoala cu clasele I – VIII Orăşeni Deal, Şcoala cu clasele I – VIII Vlădeni Deal, Şcoala cu clasele I – VIII Roma şi Grupul Şcolar Bucecea, a fost declarat câştigătorul ediţiei.
Pe a doua treaptă a podiumului a urcat echipajul albastru (format din elevi de la Şcolile nr. 17, 7 şi 6 din municipiul Botoşani), urmat de echipajul mov ( format din elevi de la Şcoala cu clasele I - VIII din George Enescu, Şcoala nr. 1 Dorohoi, Şcoala nr. 8 Dorohoi, Şcoala nr. 5 Dorohoi, SAM „Ion Pillat” Dorohoi, Liceul Teoretic Anastasie Başota Pomârla şi Şcoala cu clasele I- VIII Vârfu Câmpului). Echipajul gri (elevi de la Şcoala de Arte şi Meserii Todireni, Grupul Şcolar Ştefăneşti, Şcoala cu clasele I – VIII Dângeni şi Şcoala cu clasele I – VIII Durneşti) a obţinut locul IV.
Cupa „Fair Play” a fost înmânată echipajului galben, format din elevi care frecventează cursurile Grupului Şcolar Coţuşca, Liceului Teoretic Săveni şi Şcolii cu clasele I- VIII Vlăsineşti.
Festivitatea a fost încheiată pe ritmurile unor melodii de muzică populară, interpretate de Maria Predică de la Grupul Şcolar Coţuşca, membră a echipajului galben. Partenerii proiectului educaţional Şcoala de vară în domeniul situaţiilor de urgenţă “Prezent şi Viitor în Siguranţă” , care s-a încheiat cu tabăra de vară, invitaţii şi profesorii şi-au exprimat intenţia de a organiza astfel de activităţi care, prin mijloace mai puţin convenţionale, valorifică potenţialul educaţiei nonformale în scopul nobil de a-i învăţa pe copii, modalităţile de protejare a celui mai valoros bun: viaţa.
În tabără, elevii şi-au dezvoltat priceperile şi deprinderile în a reacţiona a situaţii de urgenţă, dar s-au şi relaxat. Organizatorii le-au oferit mai multe surprize: excursii la mănăstirile din judeţ, concerte de muzică populară susţinute de Ansamblul „Mugurelul” de la Clubul Copiilor şi Elevilor Dorohoi şi Ansamblul „Stejărelul” de la George Enescu, jocuri interactive pentru dezvoltarea spiritului de echipă, karaoke şi foc de tabără. Aceştia au fost implicaţi şi într-o acţiune de ecologizare a zonei din jurul taberei.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.