Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Jandarmii botoşăneni vor desfăşura în perioada 05 – 31 octombrie 2012, o campanie de informare în şcolile botoşănene, având ca subiect absenteismul şcolar şi consumul de substanţe etnobotanice.
Jandarmii vor purta discuţii cu elevii în ceea ce priveşte lipsa de la şcoală şi legătura de cauzalitate între absenteismul şcolar şi consecinţele consumului de substanţe etnobotanice. Elevii vor primi şi pliante informative pe acest subiect.
Absenteismul şcolar este un fenomen frecvent în ultimii ani. Riscurile pe care le implică lipsa de la şcoală, sunt multiple. Când este vorba despre absenteismul şcolar, iniţial, elevul lipseşte de câteva ori o zi întreagă de la şcoală, căutând activităţi mai plăcute: merge prin cafenele, baruri, săli de internet, magazine, parcuri. De multe ori, el se integrează într-un grup de elevi care lipsesc şi ei de la şcoală, ceea ce face ca absenteismul să devină din ce în ce mai frecvent.
Principalul risc implicat de acest comportament îl reprezintă activităţile care se pot face în cadrul grupului: consum de alcool, tutun, chiar droguri. Există o legătură directă între elevii care absentează frecvent zile întregi de la şcoală şi cei care adoptă diverse activităţi delincvente, care pot fi mai plăcute sau profitabile: consum de alcool, droguri, furt, prostituţie. De asemenea, absenteismul poate conduce la abandonul şcolar, care afectează incontestabil întregul viitor al elevului, intrarea sa într-o instituţie de învăţământ superior sau pe piaţa muncii.Este necesar să cunoaşteţi consecinţele consumului de substanţe etnobotanice.
Aceste substanţe vă pot cauza probleme fizice, psihice şi emoţionale şi vă pot compromite sănătatea, precum şi relaţiile cu ceilalţi membri ai societăţii. Consecinţele se materializează prin scăderea capacităţii de concentrare, de învăţare, scăderea atenţiei şi memoriei, izolarea de grupul de prieteni şi pot duce chiar la comiterea de infracţiuni. Dar cel mai important, trebuie să conştientizaţi că riscurile cele mai mari la care vă expuneţi prin consumul de substanţe etnobotanice sunt în plan psihologic si fiziologic, necesitând spitalizarea de urgenţă a celor care apelează la consumul unor astfel de substanţe.
Consumul de substanţe etnobotanice este mai periculos decât cel de droguri, pentru că nu sunt cunoscute efectele pe care aceste produse le pot avea şi, prin urmare, medicii nu ştiu ce tratamente pot aplica.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.