Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Cu prilejul împlinirii a 94 de ani de la Marea Unire de la 1918, elevii Şcolii Ştefan cel Mare şi Sfânt, din comuna Ibăneşti s-au adunat în număr mare pentru a marca acest important eveniment.
Îndrumaţi de cadrele didactice, copii au prezentat cântece şi poezii emblematice de factură istorică, iar spre final s-au strâns cu mic cu mare într-o horă.
La acest eveniment a participat Domnul primar Ing. Romică Magopeţ împreună cu membrii Consiliului Local, doamna Director Prof. Mariana Magopeţ, preotul paroh Mihai Bogdan Ştefan şi noul Director al Căminului Cultural, Viorel Aiacoboaiei. Evenimentul face parte din prima activitate pe care acesta a desfăşurat-o, în calitate de director.
„Unirea de la 1 Decembrie 1918 reprezintă evenimentul principal al istoriei României şi un deziderat al locuitorilor, unirea Transilvaniei cu România. Ziua de 1 Decembrie a devenit după evenimentele din 1989, Ziua Naţională a României. Marea Adunare de la Alba-Iulia a fost caracterizată de unitatea poporului, fiind reprezentată de toate păturile sociale ale vremii. Din toate părţile Ţărilor Române sosea poporul cu trenul, cu căruţele, călări sau pe jos, cu steaguri tricolore în funte, în cântări şi plini de bucurie.
1 Decembrie, ziua naţională a României reprezintă ziua triumfului idealului naţional, presărat de un lung şir de victorii, de lupte şi de sacrificii umane şi materiale pentru formarea statului naţional unitar. Măreţia ei stă în faptul că desăvârşirea unităţii naţionale este fapta istorică a întregii naţiuni. La Mulţi Ani Ibăneşti!” a spus Domnul Primar Ing. Romică Magopeţ.
Domnul Prof. Ing. Vitcu Octav a relatat o scurtă prezentare a evenimentelor care s-au petrecut în anul 1918, iar cei prezenți au ascultat cu interes, bucurându-se de această zi deosebită pentru țara noastră.
Această importantă zi a fost marcată şi de comemorarea eroilor comunei Ibăneşti, prin depunerea unei coroane de flori la monumentul închinat eroilor, situat în centrul comunei. Monumentul închinat eroilor comunei a fost inaugurat în anul 2005 la 1 Decembrie şi s-a constituit în special cu ajutorul Domnului Primar, Ing. Romică Magopeţ şi a Consiliului Local.
În fiecare an, la această dată, ibăneştenii, dau dovadă de patriotism şi sărbătoresc alături de întreaga Românie înfăptuirea statului naţional unitar român.
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.