Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Pentru trei dintre angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani, zilele de 28 februarie – Ziua Protecţiei Civile din România şi 13 septembrie – Ziua Pompierilor din România au o semnificaţie dublă – îşi aniversează ziua de naştere, respectiv ziua armei. Plutonierii Relu Adrian Hriţcu şi Constantin Purice, colegi în cadrul Detaşamentului de Pompieri Dorohoi, sunt născuţi pe 28 februarie, iar plutonierul Ionuţ Botezatu pe 13 septembrie.
Au îmbrăţişat această carieră pentru că iubesc oamenii. Au salvat, împreună cu echipajele din care fac parte, sute de vieţi. Nu îşi doresc decât sănătate pentru ei şi cei apropiaţi lor şi să-şi facă datoria, în continuare, cu devotament şi responsabilitate.
Pe parcursul carierei, întâmplarea a făcut ca măcar într-un an, să fie la datorie chiar de ziua lor şi sunt de părere că cel mai frumos dar a fost zâmbetul de recunoştinţă al persoanelor pe care le-au salvat. Ştiu, mai bine ca oricine, că viaţa nu are preţ. Cu toate acestea, nu au contabilizat niciodată câte vieţi au salvat şi de câte ori, chiar cu riscul de a şi-o pierde pe a lor.
Pentru ei, o secundă face diferenţa dintre viaţă şi moarte. Să ajungă la timp la orice intervenţie este esenţial pentru oamenii care le cer ajutor. Sunt pregătiţi să fie oameni puternici pentru a face faţă oricăror situaţii. Aceştia povestesc că, nu de puţine ori, s-au ataşat de oamenii pe care i-au salvat şi că mai trec, din când în când, să le dea bineţe.
„Îmi amintesc că am salvat o femeie dintr-un beci. Era în stare de inconştienţă. Se intoxicase cu monoxid de carbon emanat în urma procesului de fermentare a vinului. Fiecare secundă în plus, petrecută în acel spaţiu, îi putea fi fatală. Ajutat de colegi, am intrat în beci şi am reuşit să o aduc la suprafaţă. După un timp, am vizitat-o acasă, la Cucuteni (comuna Durneşti), să văd ce mai face. Se simţea foarte bine şi mi-a mulţumit”, îşi aminteşte plt. Ionuţ Botezatu.
Cetăţeni ai unor comunităţi mici, li se întâmplă des să fie opriţi pe stradă de oameni care vor să le mulţumească. Alături de ceilalţi colegi, aniversaţii doresc să-i asigure pe cetăţenii judeţului că sunt gata să intervină pentru a le salva viaţa sau bunurile, ca şi până acum.
Noaptea, pe la ora trei, brusc, vecinul începe să bată cu pumnul în ușa mea.
M-am speriat atât de tare încât am scăpat bormașina din mâini!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.