Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Venirea primăverii ne inundă sufletul cu bucuria şi parfumul florilor sale şi nu întâmplător este asociată cu cea mai îndrăgită sărbătoare – ziua mamei. Bineînţeles, gândurile copiilor s-au îndreptat către fiinţa cea mai dragă – mama. Şi cum altfel işi pot exprima copiii recunoştinţa dacă nu printr-un mic dar lucrat de mâna lor.
Aşadar, copii de la Centru de zi pentru copii Ibăneşti s-au gândit ca să încerce ceva inedit şi anume să confecţioneze mărţişoare şi felicitări prin metoda quilling. Au aflat că arta quilling, a rulării estetice a hârtiei, este străveche. Iniţial, în secolele IV-V, meşterii realizau broderii din fâşii metalice, în filigran metalic. După descoperirea hârtiei, acest material a început să fie folosit în arta decorării. În mănăstiri, călugării decorau cărţile sfinte, mobilierul sau icoanele cu fâşii de hârtie. Cele mai vechi piese decorate cu elemente quilling datează din perioada timpurie a secolului al XVII-lea.
Cu vremea, quillingul a devenit foarte popular şi un mod de petrecere a timpului liber pentru doamnele din epoca Victoriană (1837-1901). Scriitoarea Charlotte Bronte a decorat, în quilling, o cutie pentru ceai. Fiica regelui George al III-lea al Marii Britanii, Elizabeth, a fost o maestră în arta rulării estetice a hârtiei. Arta ,,quilling” ca orice artă, cere răbdare, îndemânare şi multă creativitate, lucru de care copii nu duc lipsă.
Nu mică le-a fost bucuria când au văzut că dintr-o banală bucată de hârtie işi pot reproduce propriul lor univers. Au fost încurajaţi să-şi dea frâu liber imaginaţiei şi să creeze orice văd în mintea lor. Aşa au apărut buburuzele, fluturaşii, ghioceii şi o mulţime de flori viu colorate care apoi au fost frumos decorate cu fire de mărţişor şi pregătite pentru a fi oferite mamelor, bunicelor şi profesoarelor. Toţi copiii au lucrat frumos, dar dintre aceştia s-au remarcat câţiva despre care se poate spune că au cu adevărat talent: Pascariu Simona, Titianu Beatrice, Slincu Diana, Ionita Iemima, Fedor Andrei, Rautu Bogdan, Aiacoboaie Cosim, Atomei Biaca.
Încântaţi de munca lor şi încurajaţi de domnul primar Romică Magopeţ care le-a admirat lucrările, copii au hotărât să pregăteascaă şi o expoziţie cu felicitări şi mărţişoare. Aceasta expoziţie poate fi admirată în holul primariei Ibăneşti.
Rezultatul acestei frumoase activităţi a fost pe măsura aşteptărilor. Copiii au dat dovadă de o adevărată explozie de creativiate şi de bucurie, au înţeles cât de important este lucrul în echipă, au socializat, şi-au dezvoltat gustul estetic şi ceea ce este cel mai important au învăţat să aibă încredere în ei, în propriile forţe şi că pot valorifica lucrurile aparent nesemnificative.
Le mulţumim şi le dorim succese mari la şcoală şi cât mai multe realizări. (Educator Camelia Lavric)
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.