Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
„Vreau să fiu voluntar” este îndemnul cu care inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani şi membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Copălău au mers din casă în casă pentru a le explica localnicilor rolul şi importanţa voluntariatului, dar şi cum pot deveni pompieri voluntari. Iniţiată de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, campania se adresează, atât administraţiei publice locale, cât şi persoanelor cu vârste cuprinse între 18 şi 50 de ani, care doresc să devină membrii ai unui serviciu voluntar pentru situaţii de urgenţă. Scopul campaniei este de informare şi sensibilizare a cetăţenilor cu privire la rolul şi importanţa voluntariatului în situaţii de urgenţă.
Săptămâna trecută, timp de patru zile, locuitorii comunei Copălău au primit informaţii despre voluntariat atât acasă, cât şi la locul de muncă. Totodată, li s-au prezentat măsurile de apărare împotriva incendiilor specifice utilizării focului deschis pentru igienizarea terenurilor agricole sau de efectuare a curăţeniei în gospodării prin arderea miriştilor, vegetaţiei uscate şi resturilor vegetale.
Persoanele de vârsta a treia, care locuiesc singure şi au probleme de sănătate, familiile cu mulţi copii sau ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate au fost instruiţi cum să-şi protejeze viaţa şi bunurile împotriva incendiilor. Copiii care nu au fost acasă au primit aceste sfaturi la şcoală, unde s-a desfăşurat o activitate de informare preventivă. Totodată, au fost distribuite materiale informative.
Acţiunile din Copălău s-au derulat în cadrul campaniilor naţionale „F.O.C.– Flăcările Omoară Copii”, „R.I.S.C. – Renunţă! Improvizaţiile Sunt Catastrofale!” şi „Vreau să fiu voluntar”. Demarate în luna septembrie, în colaborare cu E.ON România, în cadrul parteneriatului „Împreună pentru siguranţă”, primele două campanii au ca obiectiv principal cunoaşterea de către cetăţeni a regulilor şi măsurilor de prevenire a incendiilor la locuinţe şi gospodării, în scopul scăderii numărului de incendii produse la locuinţe şi gospodării şi, implicit, pentru reducerea numărului victimelor din rândul copiilor.
Până la sfârşitul lunii martie, se vor derula acţiuni similare în municipiul Botoşani şi Româneşti.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.