Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Locuitorii din 32 unităţi administrativ-teritoriale din cele 78 existente la nivelul judeţului Botoşani sunt cei mai sârguincioşi elevi ai pompierilor. Dovadă că au acordat mai multă atenţie sfaturilor primite de la inspectorii de prevenire este şi faptul că, în primele şase luni ale anului 2013, pe teritoriul acestora nu s-a produs nici un incendiu.
O analiză privind situaţia incendiilor produse pe teritoriul judeţului Botoşani arată că în alte 20 de comune din judeţ s-a înregistrat doar câte un eveniment cu foc.
Datele statistice evidenţiază o scădere semnificativă a numărului de incendii în prima jumătate a anului 2013, faţă de perioada de referinţă a anului trecut. Astfel, în primul semestru al acestui an s-au înregistrat 144 de incendii, faţă de 339 câte s-au produs în primele şase luni ale anului 2012.
Scăderea numărului de incendii se datorează şi campaniilor de informare şi prevenire a situaţiilor de urgenţă derulate de Inspecţia de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani, „F.O.C. – Flăcările Omoară Copii” şi „R.I.S.C. – Renunţă! Improvizaţiile Sunt Catastrofale”.
În perioada de referinţă, pompierii au derulat aproape 300 de activităţi de informare preventivă în unităţi de învăţământ, în locuri cu afluenţă de persoane, operatori economici. Având în vedere faptul că cele mai multe incendii cu urmări grave se produc în mediul rural, în special în gospodăriile şi casele persoanelor de vârsta a treia, care locuiesc singure şi cu probleme de sănătate, familiilor cu mulţi copiii sau ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate, inspectorii de prevenire i-au învăţat cum să-şi protejeze de foc viaţa şi bunurile chiar la ei acasă. Metoda de transmitere a măsurilor de prevenire din casă în casă s-a dovedit a fi una dintre cele mai eficiente forme ca informaţiile să ajungă în familii, pe lângă acţiunile derulate în şcoli.
I.S.U. Botoşani recomandă populaţiei judeţului să respecte, în continuare, atât acasă cât şi la locul de muncă, normele generale de prevenire a situaţiilor de urgenţă, pentru a se evita pierderile de vieţi omeneşti şi bunuri materiale.
Un tip, mort de beat, stă pe trotuar în faţa unui bar. Un străin vrea să îl ridice. Insul îi zice:
- Hei! Ştii tu cine sunt eu?
- Nu! Cine?
- Isus Hristos!
Străinul nu-l crede, însă insul ţine morţiş să i-o dovedească.
- Vino cu mine!, îi spune insul, intrând în bar, cu străinul după el.
Barmanul îl vede pe beţiv şi zice supărat:
- Isuse! Iar eşti aici...
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.