Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Incendiile de furaje reprezintă, în perioada septembrie – noiembrie, aproximativ 20% din numărul total de evenimente cu foc produse pe raza judeţului Botoşani.
Numai în octombrie s-au produs 12 incendii la depozitele de furaje ale unor cetăţeni din Ştefăneşti, Şendriceni, Vlăsineşti, Vorniceni, Tudora, Rădăuţi Prut, Coţuşca, Manoleasa şi Prăjeni. Au fost afectate, în total, peste 300 de tone de furaje. Pagubele se ridică la aproximativ 45.000 lei.
Cei 77 de pompieri militari care au intervenit pentru stingerea incendiilor de furaje au salvat şi protejat de foc bunuri materiale în valoare de cca. 640.000 lei.
Cele mai frecvente cauze care au generat incendii de furaje sunt fumatul în locuri nepermise, jocul copiilor cu focul şi acţiunea intenţionată.
Pentru prevenirea acestor incendii, care de multe ori s-au extins şi la locuinţe sau anexe gospodăreşti, producând importante pagube materiale şi chiar pierderi de vieţi omeneşti, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani recomandă:
-nu depozitaţi furajele în apropierea sau sub reţelele electrice, lângă căile ferate, drumurile publice sau pădurile aflate la distanţe mici faţă de acestea;
-amplasaţi nutreţurile la distanţe de siguranţă, astfel încât eventualele incendii produse la depozitele de furaje să nu afecteze vecinătăţile (după posibilităţi, cât mai departe de casă, bucătării de vară, cuptoare, magazii, etc.);
-îngrădiţi şi curăţaţi de vegetaţia uscată, mărăcini, arbuşti, etc. terenul destinat depozitului de furaje;
-intrarea la depozitul de furaje se va face pe un singur drum care va fi menţinut permanent liber pentru a permite accesul autospecialelor de intervenţie, în caz de incendiu;
-amplasaţi depozitul de furaje cât mai aproape de o sursă de apă;
-nu fumaţi sau folosiţi flacără deschisă în apropierea depozitului de furaje;
-nu folosiţi artificii în apropierea furajelor;
-supravegheaţi copiii în permanenţă şi nu lăsaţi la îndemâna lor mijloace de aprindere (chibrituri sau brichete);
-depozitaţi paiele şi fânul numai după ce, în prealabil, au fost uscate.
Un tip, mort de beat, stă pe trotuar în faţa unui bar. Un străin vrea să îl ridice. Insul îi zice:
- Hei! Ştii tu cine sunt eu?
- Nu! Cine?
- Isus Hristos!
Străinul nu-l crede, însă insul ţine morţiş să i-o dovedească.
- Vino cu mine!, îi spune insul, intrând în bar, cu străinul după el.
Barmanul îl vede pe beţiv şi zice supărat:
- Isuse! Iar eşti aici...
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.