Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani a organizat şi desfăşurat astăzi, între orele 10:00 – 12:00, un exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren, cu mai multe situaţii tactice, la Bucecea.
Acţiunea se înscrie în programul anual de pregătire şi are ca scop perfecţionarea deprinderilor participanţilor pentru organizarea, conducerea şi executarea intervenţiei operative în situaţii de urgenţă.
La exerciţiu, desfăşurat sub coordonarea inspectorului şef al ISU Botoşani, au fost prezenţi preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), prefectul Costică Macaleţi şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Sorescu.
Au fost simulate intervenţia pentru stingerea unui incendiu de amploare izbucnit la un depozit de materiale, precum şi salvarea/evacuarea personalului de pe locul de muncă.
La exerciţiu, alături de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani au participat Inspectoratul de Poliţie Judeţean, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Serviciul Judeţean de Ambulanţă, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Bucecea, voluntari de la Crucea Roşie, precum şi personalul de pe locul de muncă.
Exerciţiul a fost precedat de sesiunea de pregătire semestrială a membrilor şi consultanţilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, coordonată de preşedintele CJSU, prefectul judeţului Costică Macaleţi.
Sesiunea de pregătire, care s-a desfăşurat la sediul ISU Botoşani şi a reunit membrii şi consultanţii CJSU Botoşani, preşedinţii Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, Dorohoi, Darabani, Bucecea, Flămânzi şi Săveni, dar şi arhitecţii şefi de la municipiile şi oraşele din judeţ, a avut ca scop perfecţionarea cunoştinţelor participanţilor privind identificarea, analiza, evaluarea riscurilor în vederea gestionării situaţiilor de urgenţă determinate de factorii de risc specifici judeţului Botoşani.
S-a luat în discuţie situaţia clădirilor care prezintă risc major pentru populaţie în cazul producerii unui seism şi pregătirea resurselor umane şi materiale la nivelul instituţiilor/operatorilor economici privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de seisme/fenomene meteorologice periculoase specifice sezonului rece (iarna 2013 – 2014).
Totodată, s-a prezentat Planul de protecţie şi intervenţie în cazul căderilor masive de zăpadă, a producerii gheţii şi poleiului în judeţul Botoşani – iarna 2013 – 2014.
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.