Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Amintiri... nostalgii... vremuri apuse, dar rămase adânc implantate în memoria celor care au trăit, a celor care îşi mai amintesc despre aceste locuri. Unii dintre aceştia, cu tâmplele albite, cu ochii şi urechile funcţionând la o intensitate scăzută, cu mersul greoi – datorat obositelor încheieturi, cu sufletele istovite de doruri şi griji, din păcate, au plecat dintre noi.
Am rămas NOI... vârstnicii dintre noi, copiii şi nepoţi lor. Mai ştie cineva, azi, cine erau trecătorii din fotografia alăturată? Recunoaşte cineva un bunic, o rudă? Desigur – NU!
Ca urmare a campaniei de reconstituire a istoriei oraşului, prin fotografie - “Dorohoiul de altădată”, prin care, prof. Ilarion Mandachi, Roşca Velea Alexandru şi Marius Petrescu, caută fotografii, vederi, cărţi poştale, cu aspecte ale trecutului istoric al Dorohoiului, vă prezentăm o frântură din “buricul” târgului. Aceste “amintiri”, revin în memoria noastră, graţie fotografiilor - martore obiective ale trecutului şi dau o altă dimensiune trecutului, forţându-ne, parcă, să vedem cu alţi ochi valorile şi starea de spirit de odinioară.
Imaginea de faţă scoate la iveală, în prim plan, magazinele care au rezistat până în prezent, iar, în planul îndepărtat, remarcăm faptul că, Complexul 6 Martie încă nu era construit. Un fotograf anonim ne-a lăsat mărturie o imagine, peste care, trecerea timpului şi-a spus cuvântul de-a lungul a mai bine de 50 de ani. Nu ştim însă, dacă dorinţa fotografului de odinioară a fost de a comunica doar cu contemporanii săi, sau, poate, dacă acesta s-a gândit atunci, că peste ani, momentul surprins de ochiul fotografic o să străbată timpul până la noi, cei de azi, generaţia actuală, dar, şi generaţiile viitoare, având astfel posibilitatea să cunoască, cu ajutorul fotografiei, istoria acestei aşezări.
Solicităm acelor cititori, care deţin fotografii, vederi, cărţi poştale, cu aspecte ale trecutului istoric al oraşului, să le trimită pe adresa redacţiei, pentru a fi făcute publice. (Marius P.)
19.05.2014 la 06:44
Restaurantul Miorita care avea si gradina de vara-terasa se afla pe actualul loc al blocului unde se afla Banca Transilvania. Daca priviti cu atentie in fotografia a doua cea care este toata alb negru si comparati cu celelalte, se vede clar in spatele blocului de langa parc, fostele cladiri. Din cate retin cred ca restaurantul a fost demolat in perioada 1967-1968.
18.05.2014 la 20:40
Cei care își mai amintesc despre aceste locuri spun ca, în fundal, în acele timpuri, era Restaurantul Miorița și o vulcanizare deservita de un dorohoian - Mihai.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.