Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Amfiteatrul construit cu fonduri europene în comuna Pomârla a fost inaugurat astăzi la prânz. Mai mulţi profesori universitari de la facultăţi de agronomie din Iaşi, Craiova, Timişoara şi Cluj au fost prezenţi la această inaugurare.
Reprezentanţii primăriei şi Consiliului Local Pomârla au decis ca acest amfiteatru să poarte numele profesorului universitar Gică Grădinariu, o personalitate a acestei comune şi un om care s-a implicat foarte mult în educaţia copiilor din zonă.
Dumitru Chelariu, primarul comunei Pomârla spune că profesorul Gică Grădinariu a contribuit la redeschiderea Liceului Anastasie Başotă.
„Este un eveniment deosebit în viaţa comunităţii noastre. Obiectivul nostru cultural capătă un nume. Ne-am fi dorit ca, cel pe care îl comemorăm astăzi să fie din nou în mijlocul copiilor, la fel cum a fost anul trecut când a împărţit premii tuturor copiilor din comuna Pomârla şi din satul Corjăuţi. Din nefericire el nu mai este printre noi. Am ales să facem acest monument în memoria omului, profesorului şi concetăţeanului nostru Gică Grădinariu. A fost o personalitate marcantă a învăţământului agronomic din România. Gică Grădinariu s-a născut în satul Corjăuţi şi a învăţat la clasaele V-VIII în Pomârla. A fost unul dintre fondatorii fundaţiei Anastasie Başotă, s-a zbătut pentru reînfiinţarea liceului. De apreciat este cariera sa de excepţie în cadrul Universităţii Agronomice Ion Ionescu de la Brad Iaşi. Vrem să avem un eveniment anual”, a spus Dumitru Chelariu, primarul comunei Pomârla care a adăugat: „Avem invitaţi de la mai multe universităţi agronomice din România, de la Craiova, Cluj, Iaşi, Piteşti, Timişoara plus staţiunile de cercetare. Avem mulţi oaspeţi, oameni cu care Gică Grădinariu a colaborat şi a desfăşurat activităţi deosebite. Cu o lună înainte de a deceda a devenit membru cu drepturi depline a Academiei Române”.
Manifestările au debutat cu tăierea panglicii, dezvelirea bustuljui şi o slujbă ţinută de un sobor de preoţi după care invitaţii au vorbit despre profesorul universitar Gică Grădinaru şi despre iniţiativa primăriei de a înfiinţa acest obiectiv cultural.
Gică Grădinariu a murit în toamna anului trecut într-un groaznic accident rutier produs într-o localitate din judeţul Galaţi. Acesta se deplasa la o manifestare ştiinţifică la Bucureşti dar în timp ce se afla la volan a suferit un infart, a pierdut controlul maşinii cu care se deplasa şi s-a izbit ântr-un alt autoturism. În urma impactului, fostul decan de la Facultatea de Horticultură din cadrul Universităţii de Ştiinte Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Ion Ionescu de la Brad, a decedat.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.