Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Comuna Cândești a derulat în perioada mai 2012 – iunie 2014 proiectul „Îmbunătățirea infrastructurii de transport între județul Botoșani și regiunea Cernăuți: Modernizare prin betonare a drumurilor transfrontaliere din comuna Cândești – Botoșani (România)”, sub numărul de referinţă MIS-ETC 836 finanţat de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului (MDRT), în cadrul Programului Operaţional Comun România – Ucraina – Republica Moldova 2007-2013.
Programul Operaţional Comun România – Ucraina – Republica Moldova 2007-2013 a fost adoptat prin Decizia Comisiei Europene nr. 3806 din 29.07.2008 și este finanțat din Instrumentul European de Vecinătate și Parteneriat (ENPI) 2007-2013. Aria programului se constituie din regiuni din cele trei state vecine, respectiv județele Botoșani, Galați, Iași, Suceava, Tulcea și Vaslui din România, oblasturile Odessa și Cernăuți din Ucraina și întregul teritoriu al Republicii Moldova. Programul vizează sprijinirea de proiecte care favorizează dezvoltarea economică și socială, protecția mediului, pregătirea pentru situații de urgență, proiecte de investiții în infrastructura de transport, energie, furnizarea de apă potabilă, precum și acțiuni ale comunităților locale care promovează schimburile educaționale, culturale și sportive, dezvoltarea societății civile etc.
Scopul proiectului „Îmbunătățirea infrastructurii de transport între județul Botoșani și regiunea Cernăuți: Modernizare prin betonare a drumurilor transfrontaliere din comuna Cândești – Botoșani (Romania)” constă în Îmbunătățirea integrării transfrontaliere şi dezvoltarea durabilă a economiei de graniță între comunitățile din România şi Ucraina. Proiectul asigură conexiunea la reţeaua naţională de drumuri, trei dintre drumurile studiate și propuse spre modernizare se racordează la drumul naţional DN 29C (DN 29B - Cucorăni - Bucecea - Vârfu Câmpului - Mihăileni – Limita Jud. Suceava) şi asigură scoaterea din izolare a unor zone cu potenţial la nivel de regiune unde condiţiile economice au împiedicat dezvoltarea zonei.
Ca obiectiv principal este prezentarea finală a proiectului având ca rezultate, un proiect bine administrat, care își îndeplinește obiectivele, atât la nivel regional cât și transfrontalier. Valoarea de finanțare din partea UE este de 1.729.611,76 euro, echivalentul a 7.589.190,48 lei.
La acest eveniment au participat oficialități din partea ucraineană, cât și oficialități din partea română printre care amintim: Constantin Ciornodolea, primarul comunei Cândești, Niculai Giuraniuc viceprimarul comunei Cândești, Costică Macaleți, prefectul județului Botoșani, Laurențiu Barbacariu, primarul comunei Mihăileni, Constantin Răileanu viceprimarul comunei Mihăileni. (DorohoiNews.ro)
Noaptea, pe la ora trei, brusc, vecinul începe să bată cu pumnul în ușa mea.
M-am speriat atât de tare încât am scăpat bormașina din mâini!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.