Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Consilierii dorohoieni au aprobat în şedinţa ordinară din data de 26 februarie, Acordul de cooperare şi înfrăţire între municipiul Dorohoi şi oraşul Ungheni din Republica Moldova.
Miercuri într-un cadru festiv, primarii de Dorohoi şi Ungheni, Dorin Alexandrescu şi Alexandru Ambros, au semnat „Protocolul de înfrăţire” dintre cele două localități.
„Bine ați venit în Dorohoi, este o onoare pentru noi atât faptul că reprezentați un oraș dinamic, frumos, cu speranțe foarte mari de integrare în Uniunea Europeană, iar noi prin ceea ce am făcut și facem, suntem un susținător al acestei dorințe a dumneavoastră. De asemenea, vreau să vă spun că atât orașul pe care îl reprezentați, cât și oamenii din Ungheni merită să adere la valorile europene. Cunosc reprezentativitatea pe care o aveți dumneavoastră în Uniunea Europeană, a demersurilor pe care le face Republica Moldova în sensul integrării, de aceea este o onoare pentru mine să vă avem astăzi oaspete în orașul nostru și – mai mult - să parafăm acest acord de cooperare și înfrățire, care din punct de vedere legal are mai puține atribuțiuni, dar având în vedere faptul că noi putem face lucruri mai mari și mai ales putem beneficia de aceste finanțări transfrontaliere europene, putem să extindem foarte mult paleta cooperărilor noastre”, au fost cuvintele de început a primarului Dorin Alexandrescu.
Potrivit primarului de Ungheni, Alexandru Ambros, semnarea protocolului de cooperare reprezintă începutul unei noi etape de colaborare între cele două urbe.
„Vizita noastră este o consecință a unei decizii a consiliului local Ungheni care a fost votată în unanimitate. Vreau să vă spun că orașul Ungheni are tradiții de înfrățire, iar Dorohoiul urmează să fie cel de-al 10-lea oraș înfrățit cu Ungheni. Vreau să vă spun că în România mai avem un frate, orașul Reghin din județul Maramureș, cu care avem o colaborare foarte bună. Cu frații din România avem niște relații foarte bune, avem un trecut istoric comun, vorbim o limbă, suntem frați și sunt sigur că acest acord de colaborare va fi un pas înainte. Suntem foarte bucuroși de acel mic proiect care ne-a făcut cunoscuți, „Sistem de informare și securitate în traficul rutier” unde primăria orașului Ungheni este partener-lider, iar dumneavoastră sunteți în calitate de parteneri. Atunci când pornești la drum este foarte important cu cine o faci, iar noi suntem mândri de această colaborare. Aceasta este doar prima filă din colaborarea Ungheni-Dorohoi. Vreau să vă mulțumesc că ați foarte receptivi, să vă mulțumesc de invitațiile pe care ni le-ați făcut aici, este o onoare pentru noi și să dăm startul colaborării între orașele noastre.”, a spus Alexandru Ambros, primarul Ungheniului, imediat după semnarea documentelor.
În acelaşi timp, primarul Dorin Alexandrescu a afirmat că „Acolo unde oamenii se cunosc, cel mai important lucru nu este că s-au înfrățit două orașe, ci faptul că încercăm să înfrățim niște oameni, familii. La fel cum s-a întâmplat și cu Cholet, relația de primărie s-a transformat într-o relație interfamiliară. Lucrul acesta aș vrea să se întâmple și acum; atât în domeniul economic, a fondurilor europene, culturale, avem ce învăța unii de la alții, să ne susține reciproc pentru că suntem din aceeași viță. Asta depinde de noi și sper ca acest lucru să nu rămână bifat pur și simplu ca o acțiune a două primării sau să semene a imagine, ci mai mult a fond, a rezolvări la ceea ce ne dorim, pentru că atât Dorohoiul, cât și Ungheniul, au rădăcină comună de rezolvare. Într-adevăr, oamenii sunt cei care consfințesc parafele pe care le punem la o anumită dată. O să punem umărul pentru ca tot ce am vorbit astăzi să se transforme în realitate, în dezvoltarea celor două orașe și de ce nu a regiunii de nord-est, incluzând și parte din Moldova.”
Potrivit documentului semnat între cei doi primari, Dorohoiul şi Ungheniul îşi propun să fortifice relaţiile dintre oraşe, prin realizarea mai multor proiecte comune, iar domeniul prioritar este atragerea de investiții europene prin accesarea proiectelor transfrontaliere şi schimbul de experienţă în domeniul administraţiei. Orașul Ungheni are patru strategii de dezvoltare durabilă: una socio-economică, una a turismului, o a treia – planul de urbanism general, este proaspăt finalizat în cadrul unui proiect cu finanțare europeană și planul de acțiuni pentru eficiența energetică.
Autor: Dorohoi News.ro
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.