Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Şi în acest an, cu ocazia aniversarii Zilei Internaţionale a Copilului, structurile Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi şi-au „deschis porţile” pentru a primi sărbătoriţii Zilei de 1 Iunie, ocazie cu care aproximativ 700 de copii au fost iniţiaţi în tainele meseriei de poliţist de frontieră.
Astăzi, 29 mai a.c., începând cu ora 10.00, la sediile structurilor subordonate Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, de pe raza judeţului Iaşi a fost sărbătorită Ziua Internaţională a Copilului, prin activitatea Ziua Porţilor Deschise, ocazie cu care au fost invitaţi 400 copii de la 11 şcoli din zona de competenţă. Sărbătoarea a debutat cu prezentarea aparaturii şi tehnicii folosite pentru supravegherea şi controlul frontierei de stat. Copiii au avut ocazia să vadă cum funcţionează autospecialele cu termoviziune, aparatele de vedere pe timp de noapte, dar au avut parte şi de o scurtă demonstraţie a poliţiştilor de frontieră din cadrul Compartimentului Sprijin Operativ. Activitatea s-a încheiat cu momentul de maximă atracţie pentru cei mici respectiv prezentarea unor exerciţii demonstrative desfăşurate cu ajutorul câinilor de serviciu folosiţi în misiune de poliţiştii de frontieră.
În data de 29 mai a.c., începând cu ora 10.30, poliţiştii de frontieră botoşăneni din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani au primit vizita a 30 de copii din cadrul Grădiniţei nr. 23.
Poliţiştii de frontieră le-au explicat copiilor care sunt atribuţiile poliţiştilor de
frontieră şi cum se munceşte într-un punct de trecere a frontierei de stat.
Micuţii au fost fericiţi să vadă aparatele de termoviziune, să urce alături de poliţiştii de frontieră în autospecialele de intervenţie, însă momentele de maximă atracţie au fost demonstraţiile făcute de poliţiştii de frontieră din cadrul Compartimentului Sprijin Operativ şi câinele de serviciu Lof, din dotarea Poliţiei de Frontieră şi prezentarea aparaturii din dotarea compartimentului Criminalistică.
La sfârşitul acţiunii micuţii au fost serviţi cu prăjituri şi suc.
Tot astazi, intre orele 10.00– 12.00, peste 250 de copii şcolari şi preşcolari ai şcolii Anastasie Panu şi Grădiniţelor nr. 10 şi nr. 4, din municipiul Huşi au fost musafirii poliţiştilor de frontieră vasluieni.
Poliţiştii de frontieră participanţi la activităţi le-au explicat copiilor activităţile specifice ce se desfăşoară într-un punct de trecere a frontierei şi principalele atribuţii ale poliţiştilor de frontieră. Micuţilor le-au fost prezentate diversele tipuri de ţinută (de reprezentare, de serviciu, de protecţie, de camuflaj), aparatură de vedere pe timp de noapte şi de observare pe timp de zi, autospeciale pentru transportul patrulelor şi câinilor de serviciu, autospeciale care funcţionează pe principiul termoviziunii şi un autolaborator criminalistic.
Copiii au fost încântaţi de dotările poliţiştilor de frontieră şi au urmărit cu viu interes exerciţii demonstrative cu câinii din dotarea Poliţiei de Frontieră, specialitatea detectare stupefiante, de urmă şi de intervenţie.
Momentul de mare atracţie a fost exerciţiul demonstrativ executat de colegul nostru, agent şef adjunct CRĂIŢĂ MARIUS – din cadrul Compartimentului Sprijin Operativ al S.T.P.F. Vaslui, împreună cu un lot de 6 copii din municipiul Huşi, antrenaţi de către acesta în tehnica artelor marţiale, stilul JU – JITSU.
Politistul de frontiera este recomandat de un bogat palmares obţinut în competiţii de arte marţiale organizate la nivel local, regional, naţional şi internaţional. Astfel, între anii 2004 – 2006, poliţistul de frontieră a frecventat cursurile Şcolii Naţionale de Antrenori, obţinând certificare profesională de la Ministerul Tineretului şi Sportului prin CARNET DE ANTRENOR, Categoria a V–a, specializarea ARTE MARŢIALE, în prezent fiind preşedintele şi antrenorul tehnic al Clubului Sportiv „GOLD DRAGON FIGHT CLUB” BÎRLAD, posesor de centură neagră cu următoarele gradaţii:
· 3 DAN – stilul JU – JITSU
· 3 DAN – stilul DJU – SU Shaolin KEMPO
· 1 DAN – stilul TAEKWON DO I.T.F.
Cei aproximativ 600 de copii, care pentru câteva ore au fost musafirii poliţiştilor de frontieră au desluşit primele taine ale meserie de poliţist de frontieră.
Ziua Internaţională a copilului a fost menţionată prima dată la Geneva la Conferinţa Mondială pentru Protejarea şi Bunăstarea Copiilor în august 1925, la care 54 de reprezentanţi din diferite ţări au adoptat Declaraţia pentru Protecţia Copilului. După această conferinţă, multe guverne au introdus „Ziua copilului”.
Poliţiştii de frontieră urează tuturor copiilor: La mulţi ani şi să păstreze veşnic în suflet spiritul copilăriei!
Un tip, mort de beat, stă pe trotuar în faţa unui bar. Un străin vrea să îl ridice. Insul îi zice:
- Hei! Ştii tu cine sunt eu?
- Nu! Cine?
- Isus Hristos!
Străinul nu-l crede, însă insul ţine morţiş să i-o dovedească.
- Vino cu mine!, îi spune insul, intrând în bar, cu străinul după el.
Barmanul îl vede pe beţiv şi zice supărat:
- Isuse! Iar eşti aici...
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.