Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Pentru judeţul Botoşani 20 milioane euro băgate în economia locală înseamnă ENORM! Tocmai de acest lucru nu au ţinut cont liderii noştri judeţeni şi din proiectul de 102 milioane euro pentru extinderea reţelelor de apă, canalizare şi epurare, vor pierde aproape 20 milioane de euro.
Este pentru prima dată când se vehiculează această pierdere, iar cel care a estimat-o este chiar preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Botoşani, Gheorghe Sorescu, în direct, marţi, în emisiunea Dialog Deschis, dezbaterea economică a săptămânii, de la Tele M.
„Din ce estimăm noi, cam 20 milioane euro nu vor fi absorbiţi pe proiectul de apă din finanţarea 2007-2013, urmând ca banii să fie alocaţi din noua finanţare, 2014-2020. Proiectul nu pierde finanţarea, doar că banii îi vom primi din noua finanţare unde vom lansa proiectul POS Mediu 2 pentru extinderea reţelelor de apă-canalizare şi în localităţile de până în 2000 de locuitori şi unde estimăm o finanţare de 160 milioane euro”, a declarat Gheorghe Sorescu.
Lucrările de 102 milioane euro finanţare europeană şi guvernamentală, la care se adaugă 7,4 milioane euro cofinanţarea operatorului de apă al judeţului, ar fi trebuit finalizate până în decembrie 2015. Spre exemplu, proiectul de extindere a reţelelor în Dorohoi nici măcar nu a ieşit din licitaţie, chiar dacă suntem în luna iulie, iar în municipiul Botoşani abia au început lucrările.
20 milioane euro pe care îi pierde judeţul pe vechea finanţare, vor fi completaţi din noua sesiune de finanţare, ceea ce ar putea afecta al doilea mare proiect de extindere a reţelelor. Pe lângă faptul că ar fi sporit gradul de civilizaţie în judeţ şi ar fi permis accesul botoşănenilor la apă şi canalizare, 20 milioane euro ar fi intrat în conturile companiilor, adică în economia judeţului.
Cum de s-a ajuns în situaţia de a pierde 20 milioane euro?
Gheorghe Sorescu a precizat că au fost probleme încă de la partea de proiectare, caietele de sarcini au fost contestate şi super-contestate, s-a ajuns în instanţă şi s-au reluat procedurile.
Totuşi, preşedintele CJ nu exclude şi incompetenţa membrilor comisiei de licitaţie dar şi frica acestora de DNA. „Şi foarte bine că le este frică! Pe viitor, pentru noile proiecte este posibil să excludem o parte din personalul care s-a ocupat la actualul proiect din cauza întârzierilor pe care aceşti membri ai comisiilor, spre exemplu, le-au cauzat. Ei primesc un sport la salariu de până la 75% pentru că fac parte din aceste comisii, pentru că lucrează la aceste proiecte”, a completat Sorescu.
Proiectul de 102 milioane euro prevede extinderea reţelelor în Botoşani, Dorohoi, Flămânzi-Frumuşica, Vorona-Tudora, alimentarea Săveniului din Prut, devierea magistralei de apă de la Leorda.
09.07.2015 la 12:06
Ar trebui sa plece cu totii,inclusiv conducerile Cj si Nova Apaserv. Dorohoiul a fost lasat la coada din ratiuni politice. La anul ne vor promite din nou marea cu sarea.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.