Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Suceava, convocat, sâmbătă, de prefectul Constantin Harasim, a aprobat planul de măsuri pentru prevenirea și combaterea gripei porcine, în contextul evoluției acesteia pe teritoriul Ucrainei și a confirmării, în proximitatea graniței cu județul Suceava, a cinci decese, la Cernăuți.
Șeful ISU Suceava, general de brigadă Ion Burlui, a arătat că, potrivit informațiilor pe care le deține, în regiunea Cernăuți s-au închis din 18 ianuarie școlile, din cauza manifestării acestei boli. El a spus că, până pe 28 ianuarie, Ministerul Sănătății din Ucraina a confirmat 122 decese din cauza virusului AH1N1, cele mai afectate zone fiind Kiev, Odesa și Lvov, potrivit Agerpres.
În condițiile în care evoluează această boală la granița de nord a României, Ministerul Afacerilor Externe, potrivit lui Burlui, recomandă amânarea călătoriilor în Ucraina dacă situația nu impune o urgență.
Totodată, Burlui a atras atenția ca persoanele care manifestă simptome ale bolii, care sunt asemănătoare cu cele ale gripei sezoniere la care se adaugă diareea, senzația de vomă și febra de 38 grade, să se prezinte direct în secțiile de boli infecțioase, și nu la unitățile de primire a urgențelor, pentru a nu răspândi virusul.
Directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Andrei Ianovici, a declarat că instituția monitorizează situația, cu măsuri suplimentare în zona Rădăuți, care este mai aproape de frontiera cu Ucraina, și crede că problema poate fi manageriată mult mai ușor ca în 2009, deoarece, în prezent, există vaccin pentru tulpina AH1N1. El a precizat că în județ s-au distribuit 11.000 de doze de vaccin, dintre care 9.000 au fost deja administrate categoriilor cu risc, iar ultimele 2.000 de doze ajunse la Suceava au fost repartizate în zona Rădăuți.
Categoriile de risc la îmbolnăvire cu gripa porcină sunt copiii și bătrânii.
Tot în cadrul ședinței extraordinare a CJSU Suceava, s-a dispus asigurarea permanenței în serviciile cu responsabilitate în domeniu, în special sanitare și de utilități publice, dar și informarea populației, prin toate mijloacele eficiente de diseminare, în legătură cu măsuri de prevenție și combatere a bolii.
Totodată, șeful Inspectoratului Școlar Județean Suceava va trebui să aducă la cunoștință situația în toate școlile din județ și să ceară directorilor să informeze imediat atunci când apar suspiciuni de boală în vreo unitate de învățământ, în condițiile în care acolo există efective mari de copii.
De asemenea, se are în vedere înființarea unui punct de informare al DSP Suceava în PTF Siret. Sursa: realitatea.net
Noaptea, pe la ora trei, brusc, vecinul începe să bată cu pumnul în ușa mea.
M-am speriat atât de tare încât am scăpat bormașina din mâini!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.