Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Şi în acest an, cu ocazia aniversarii Zilei Internaţionale a Copilului, structurile Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi şi-au „deschis porţile” pentru a primi sărbătoriţii Zilei de 1 Iunie, ocazie cu care aproximativ 750 de copii au fost iniţiaţi în tainele meseriei de poliţist de frontieră.
Astăzi, 01 iunie a.c., începând cu ora 10.00, la sediul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi a fost sărbătorită Ziua Internaţională a Copilului, activitate la care au participat aproximativ 500 copii. Sărbătoarea a debutat cu prezentarea aparaturii şi tehnicii folosite pentru supravegherea şi controlul frontierei de stat. Copiii au avut ocazia să vadă cum funcţionează autospecialele cu termoviziune, aparatele de vedere pe timp de noapte, dar au avut parte şi de o scurtă demonstraţie a poliţiştilor de frontieră din cadrul Compartimentului Sprijin Operativ. Activitatea s-a încheiat cu momentul de maximă atracţie pentru cei mici respectiv prezentarea unor exerciţii demonstrative desfăşurate cu ajutorul câinilor de serviciu folosiţi în misiune de poliţiştii de frontieră.
Începând cu ora 10.00, poliţiştii de frontieră botoşăneni din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani au primit vizita a 100 de copii din cadrul Grădiniţei nr. 19 si a Scolii Gimnaziale Elena Rares Botosani.
De asemenea, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Darabani au prezentat pe stadionul din oras tehnica din dotare precum si exercitii demonstrative cu cainii de serviciu, la activitate fiind prezenti circa 60 de copii din cadrul scolilor din comuna Suharau si orasul Darabani.
Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Stanca au fost vizitati de 75 de elevi, care au aflat chiar de la colegii nostri care sunt atribuţiile poliţiştilor de frontieră şi cum se munceşte într-un punct de trecere a frontierei de stat. Si la Stanca elevilor le-au fost prezentate aparatura şi tehnica folosite pentru supravegherea şi controlul frontierei de stat, dar au avut parte si de o demonstratie a indemanarii cainilor de serviciu.
Micuţii au fost fericiţi să vadă aparatele de termoviziune, să urce alături de poliţiştii de frontieră în autospecialele de intervenţie, însă momentele de maximă atracţie au fost demonstraţiile făcute de poliţiştii de frontieră din cadrul Compartimentului Sprijin Operativ şi câinele de serviciu Nafaxa, din dotarea Poliţiei de Frontieră precum şi prezentarea aparaturii din dotarea compartimentului Criminalistică.
La sfârşitul acţiunii micuţii au fost serviţi cu bomboane şi suc, oferite de SNPPC Botosani si CNP – Biroul Teritorial Botosani.
Începând cu ora 10.00, în parcarea celui mai mare centru comercial din municipiul Galaţi, structurile Ministerului Afacerilor Interne din judeţ au organizat pentru sărbătoriţii zilei Ziua porţilor deschise, sub sloganul „Fii eroul nostru!”.
În cadrul acestei activităţi Poliţia de Frontieră a avut un stand în care a fost expusă tehnica, aparatura şi autospecialele din dotare, folosite pentru controlul şi supravegherea frontierei de stat. Copiii au fost impresionaţi de tot ceea ce poliţiştii de frontieră gălăţeni le-au aratat, dar au fost fascinaţi de exerciţiile demonstrative prezentate cu ajutorul câinilor de serviciu.
Cei aproximativ 750 de copii, care pentru câteva ore au fost musafirii poliţiştilor de frontieră au desluşit astfel, primele taine ale meserie de poliţist de frontieră.
Ziua Internaţională a copilului a fost menţionată prima dată la Geneva la Conferinţa Mondială pentru Protejarea şi Bunăstarea Copiilor în august 1925, la care 54 de reprezentanţi din diferite ţări au adoptat Declaraţia pentru Protecţia Copilului. După această conferinţă, multe guverne au introdus „Ziua copilului”.
Poliţiştii de frontieră urează tuturor copiilor:
La mulţi ani şi să păstreze veşnic în suflet spiritul copilăriei!
Mamă, tata de ce este chel?
- Oameni fără păr sunt mai deștepți.
Dar tu de ce ai așa mult păr în cap?
- Taci și mănancă!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.