Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ziua Mondială a Diabetului este marcată, în fiecare an, pe 14 noiembrie, la iniţiativa Federaţiei Internaţionale de Diabet (IDF), sprijinul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.
Această zi este marcată la nivel internaţional de toate asociaţiile membre ale IDF, de furnizorii de servicii de sănătate, cât şi de persoanele afectate de diabet, fiind cea mai mare campanie mondială de informare asupra diabetului.
Scopul evenimentului este să ofere o mai bună informare persoanelor care suferă de diabet, reprezentând şi o manieră de implicare şi de informare a publicului, în general pentru cei care au persoane apropiate care suferă de această boală, publicul larg, profesioniştii din domeniul sănătăţii şi autorităţile publice.
Diabetul, boala secolului XXI, este una dintre cele mai frecvente boli cronice netratabile. Este principala cauză a orbirii, a amputaţiilor şi a insuficienţei renale. Prevalenţa diabetului este în continuă creştere. OMS estimează că până în 2030 numărul deceselor cauzate de diabet se va dubla.
Alimentaţia nesănătoasă de tip fast-food, lipsa activităţilor fizice, stresul, poluarea excesivă, sunt doar câteva din cauzele care au făcut ca diabetul să devină o boală epidemică.
Alimentaţia sănătoasă, mişcarea şi renunţarea la fumat sunt principalele metode prin care poate fi prevenit diabetul.
În acest an, Federaţia Internaţională de Diabet a propus ca temă „Cu privirea pe diabet”, promovând prin aceasta importanţa screening-ului şi depistării active şi precoce a diabetului de tip 2 şi prevenirea complicaţiilor tardive, context în care o echipă de medici specialişti de la CMI dr. Nicoleta Ţîbuleac din Botoşani şi asistent Andreea Lionte, au organizat, astăzi, la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani o acţiune de informare, dar şi de măsurare a glicemiei. Pompierii botoşăneni au învăţat cum să prevină diabetul sau cum să-şi ajute apropiaţii care suferă de această boală să controleze diabetul.
Mamă, tata de ce este chel?
- Oameni fără păr sunt mai deștepți.
Dar tu de ce ai așa mult păr în cap?
- Taci și mănancă!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.