Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Vasile Mardare, un cunoscut cântăreț de muzică folk, s-a stins din viață la vârsta de 47 de ani. Încă nu se cunosc amănunte despre cauza morții, presupunânde-se că acesta a suferit un infarct.
Muzica folk este mai săracă. Inima lui Vasile Mardare s-a oprit astăzi, 30 aprilie. A început să cânte de la 5 ani, dar a debutat în Cenaclul Flacăra în anul 1984. Apoi, în perioada liceului, a înființat trupa Pro Folk la Sibiu. Printre cele mai cunoscute piese ale sale se numără „Aceeaşi floare”, „Cuplu tăcut”, „Amintiri”, „La despărţire”, scrie gds.ro.
Cântărețul s-a născut pe 29 decembrie 1970, la Săveni, în județul Botoșani, și a început să cânte încă de când avea cinci ani, când fura chitara fratelui său mai mare și zdrăngănea fascinat de sunetul clar, firav și totuși atât de impunător, scrie botosani.ro. A prins drag de muzică, așa a început să participe la concursuri școlare. Pe când avea 14 ani, în 1984, a debutat pe scena Cenaclului ”Flacăra”, condusă de poetul Adrian Păunescu. În 1991 a debutat și în Cenaclul ”Totuși iubirea”, condusă de Andrei Păunescu.
”Cenaclul, dar mai ales Omul Adrian Păunescu, mi-a schimbat viața la 180 de grade. Nu știu dacă aș fi ajuns aici unde sunt - și sunt foarte mulțumit de ceea ce sunt și se fac – fără sprijinul său. Eu sunt născut undeva în Moldova și cunosc amarul vieții. Acolo nu întreabă nimeni de tine, chiar dacă ești foarte talentat. Acolo te pierzi înainte de a te naște. Dar Cenaclul mi-a oferit o șansă pe care, cred eu, am onorat-o așa cum trebuie. Sunt convins că acei ani au fost și vor fi cei mai frumoși, mai ales că mi-au ocupat toată adolescența”, mărturisea Vasile Mardare.
După 1990 a redevenit ”soldat” al folkului, în Cenaclul ”Totuși iubirea”.
”Am fost acceptat chiar din 1990, dar în acea perioadă eram soldat în termen. Pentru mine a contat mult că am fost acceptat acolo la o vârstă fragedă, mai ales că la acea vreme se punea accent în primul rând pe ce știi”, spune într-un interviu Vasile Mardare.
De 10 ani locuiește în Timișoara și a fost unul dintre cei mai apreciați soliști de muzică folk. A semnat albume precum ”A mai trecut o zi” (2002), ”Din doi în doi” (2003), ”Eu şi prietenul meu 2 - povestea continuă” (2013), ”Anii cei mai frumoşi” (2014). Artistul era căsătorit și avea doi copii. De 10 ani se mutase în Timişoara. Sursa: click.ro
Noaptea, pe la ora trei, brusc, vecinul începe să bată cu pumnul în ușa mea.
M-am speriat atât de tare încât am scăpat bormașina din mâini!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.