Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
A câştigat 50.000 € şi trofeul celui de-al doilea sezon al concursului culinar de la PRO TV. Aida Parascan a câştigat aseară cel de-al doilea sezon al concursului „MasterChef" şi marele premiu de 50.000 de euro. Aceasta a povestit pentru Click! ce a făcut-o să se înscrie în concurs, ce va face cu banii şi care sunt planurile ei de viitor.
Felicitări pentru reuşită. Care e primul tău gând ca MasterChef?
Eu am reuşit! Mă simt uşurată că s-a terminat cu bine pentru mine, pentru prima dată în viaţă am reuşit să fiu numărul 1 bazându-mă pe propriile mele forţe. Acum am mai multă încredere în mine şi sunt fericită şi mândră de ceea ce sunt.
De obicei când un român câştigă un premiu îşi ia maşină sau lucruri din acestea. Tu ce vei face cu cei 50.000 de euro?
Încă nu am hotărât. Cu siguranţă, primul lucru pe care îl voi face e să îmbunătăţesc casa părinţilor mei. Voi plăti o parte din creditul pe care l-am făcut când am renovat casa noastră, pentru că oricum dacă aş vrea să îl plătesc pe tot nu mi-ar ajunge. Şi apoi voi vedea... aş vrea să fac mai multe evenimente cu scop umanitar, pentru a ajuta copiii din mediul rural.
Aida are trei copii, Gianina (11 ani), Samuele (5 ani) şi Emilia (2 ani)
Te salvează în vreun fel aceşti bani?
Putem spune că pentru o mică perioadă de timp pot să stau liniştită, dar nu banii au fost motivul principal al participări mele la MasterChef. Banii cum vin, aşa se şi duc, nu au importanţă. Ceea ce fac în domeniul culinar pentru mine are importanţă.
Ce vei face în viitorul apropiat? Vrei să studiezi în domeniul culinar?
Primul lucru pe care aş vrea să ăl fac e să studiez şi să îmi îmbogăţesc cunoştinţele în domeniul culinar. Apoi, m-am gândit să scriu o carte de bucate, dar nu cartea clasică de reţete, mă gândeam la ceva mai diferit în care să exprim ceea ce sunt şi ceea ce reprezintă bucătăria. Şi, nu în ultimul rând, noţiuni de bază ale bucătăriei. Un alt vis al meu e unul în care am emisiunea mea culinară. Am multe visuri şi idei pe care sper să le pun în practică.
Ai vrea să-ţi deschizi un restaurant?
Încă nu m-am gândit la deschiderea unui restaurant, conştientă fiind de faptul că o activitate de acest gen cere o investiţie materială şi fizică pe care eu în momentul de faţă nu le am. Dar dacă aş avea posibilitatea să fac asta, ar fi în România pentru că îmi doresc mult să mă întorc acasă. Meniul ar fi cu siguranţă bazat pe ingrediente la km 0, scurt, variat şi sănătos din punct de vedere nutriţional.
De cât timp locuieşti în Italia?
Locuiesc în Italia de 10 ani.
De ce ai plecat din România?
Am plecat din România pentru a oferi un viitor mai bun fetiţei mele, în primul rând.
Trăieşte o poveste de dragoste cu un italian
Te-ai mai întoarce?
Unul dintre motivele pentru care am participat la acest concurs este că îmi oferea posibilitatea de a mă întoarce acasă.
Cum l-ai cunoscut pe soţ, care e povestea voastră?
E o poveste ciudată... Într-o dimineaţă trebuia să merg la doctor. Neştiind unde avea acesta cabinetul, m-am dus la o prietenă care lucra într-o cafenea să o întreb unde se află cabinetul. Aceasta mi-a explicat că e foarte departe şi eu fiind cu bicicleta nu aş fi reuşit să ajung la timp, dar s-a oferit să îl roage pe un prieten care era acolo să îşi bea cafeaua să mă ducă până acolo. Fiind neîncrezătoare, i-am răspuns că mai bine sun să anulez vizita, dar până la urmă am avut încredere şi am aceptat... de aici a pornit totul.
Copiii tăi au urmărit emisiunea? Ce spuneau despre mămica lor de la televizor?
Am trei copii: Gianina (11 ani), Samuele (5 ani) şi Emilia (2 ani). M-au urmărit de fiecare dată cu mare interes, mai ales cea mare, care urmăreşte foarte multe emisiuni culinare. Cei mai mici stăteau lipiţi de tv să o vadă încă o dată pe mami chiar neînţelegând în întregime ceea ce fac eu acolo şi de ce sunt acolo.
Ai avut un job înainte de „MasterChef"? Îl mai ai acum?
Am muncit ca ospatar, apoi am decis să îmi fac un imprumut în bancă şi să îmi deschid un magazin cu îmbrăcăminte de copii. Această activitate am închis-o când a venit pe lume Emilia şi de atunci am decis să mă dedic copiilor până când cea mică va merge la grădiniţă.
Primul MasterChef, Petru Buiuca, nu te-a enumerat printre favoriţii lui din acest sezon. De ce crezi?
Sincer, nu am ştiut că nu m-a enumerat printre favoriţi. Nu pot şti de ce. Ar trebui să-l întrebăm pe el.
În Italia a lucrat ca ospătăriţă
Te cunoşti cu el?
L-am văzut de două ori, când au avut loc preselecţiile şi când mi-a înmânat trofeul.
Dar ce părere ai despre el?
Nu pot spune că am o părere despre el atâta timp cât nu îl cunosc.
Cum ţi-ai descoperit pasiunea pentru gătit?
Mi-am dat seama cu timpul. Nu a existat un moment anume, dar de fiecare dată când gătesc îmi dau seama că vreau să fac şi altceva, să încerc noi reţete. Citesc mult şi îmi place să pun în practică ceea ce citesc. Dar MasterChef m-a ajutat mai mult să îmi descopăr această pasiune. Şi să descopăr anumite caracteristici ale mele pe care înainte nu le cunoşteam.
Cum ţi-a venit ideea să participi la MasterChef?
Am auzit discutându-se de MasterChef. Până atunci nici nu ştiam de existenţa acestui concurs, în afară de cel din SUA. În momentul acela mi-am spus în gândul meu: eu vreau să fiu acolo. Nu ştiam dacă voi avea vreo posibilitate să trec de preselecţii sau dacă soţul meu ar fi fost de acord. Voiam să fiu acolo şi nici eu nu ştiam de ce...
De ce ai venit în România pentru asta, în Italia nu există acest gen de concurs?
Am văzut în MasterChef România oportunitatea de a mă întoarce acasă. Dacă voiam să rămân în Italia, mă înscriam în Italia. Dar, sincer, nici nu mi-a trecut prin minte că aş fi avut şi posibilitatea de a mă înscrie în Italia...
Chiar crezi că în lumea asta, a gastronomiei, nu-ţi poţi face prieteni?
Prieteni în lumea gastronomiei îmi pot face. Şi sunt sigură de lucrul ăsta. Eu nu am vrut să îmi fac prieteni în concurs pentru că nu mi se pare locul unde mergi să îţi faci prieteni. Orice prietenie începe cu o cunoştinţă. Şi nu poţi cunoaşte cu adevărat o persoană într-un concurs. Am spus întotdeauna că în afara concursului eu sunt o altă persoană şi cred că în viaţa de zi cu zi ne putem face prieteni. Şi niciodată nu trebuie să amestecăm prietenii cu familia sau cu munca.
Dacă ar trebui să te descrii în câteva cuvinte, ce ai spune despre tine?
Sunt o persoană dificilă şi complexă. Am încredere în mine, pentru că ştiu ceea ce sunt. Şi niciodată nu dau înapoi. Orice ar fi, eu trebuie să termin ceea ce am început.
Care dintre chefii din juriu ţi-a plăcut mai mult? Şi de ce?
Toţi trei mi-au plăcut. Am avut de învăţat din criticile fiecăruia. Atunci când mă uitam cu câtă facilitate şi măiestrie făceau o farfurie, când criticau, dar fără să îţi spună exact unde ai greşit, atunci când încercau să te intimideze poate cu un comentariu mai sarcastic, în momentele acelea îmi dădeau mai multă forţă să demonstrez că şi eu pot, că iubesc enorm de mult momentele când gătesc şi că vreau să fac din asta o meserie.
Ce ai învăţat de la fiecare în parte?
De la chef Florin am învăţat că în bucătărie, dacă nu ai caracter de fier nu vei reuşi niciodată. De la chef Cătălin am învăţat că bucătăria e mai simplă decât ne putem imagina, important e să simţi ceea ce faci. Iar de la chef Sorin am învăţat că atunci când faci o farfurie trebuie să exprimi eleganţă şi rafinament.
Ce-ţi place să faci în timpul liber, în afară de gătit?
Având în vedere că eu am foarte puţin timp liber care se concentrează în câteva ore după ce îmi pun copiii la somn, de cele mai multe ori citesc. De multe ori ies cu copiii în parc. Fac sport când am timp. Iar când am cu cine să îmi las copiii, ies cu prietenii să dansăm, o pasiune pe care o am de când eram mică.
Ce faci când nu-ţi iese un preparat? Te enervezi, o iei de la capăt sau găseşti un remediu ca să-l repari?
În primul rând mă enervez, încerc să înţeleg ce am făcut greşit şi în funcţie de greşeală ori o iau de la capăt, ori remediez dacă e posibil.
Pentru ce personalităţi din lume (pe care le admiri sau nu) ai vrea să găteşti şi ce anume le-ai prepara?
Îl admir enorm de mult pe Gordon Ramsey pentru bucătăria lui, dar şi pentru caracterul pe care îl are. Nu aş vrea să-i gătesc, ci să gătesc alături de el.
Care ţi s-a părut cea mai grea probă din concurs şi de ce?
Cea mai grea probă e Cutia misterelor, pentru că eşti limitat în folosirea ingredientelor şi timpul cu siguranţă e cel mai mare duşman, trebuie să fii foarte inventiv şi rapid. E cea mai grea probă, dar şi cea mai frumoasă.
Ce nu ştiai despre Aida
S-a născut la 30 iulie 1981;
Părinţii ei - Constantin (59 de ani) şi Ioana Patlagioaie (53 ani) sunt agricultori;
Are doi fraţi, Radamez Patlagioaie (30 ani), şomer, şi George Patlagioaie (28 ani), muncitor în construcţii;
Aide a terminat 11 clase la un liceu economic;
Soţul i italian este director de sală într-un restaurant;
Despre cele mai recente vacanţe: „Când eram gravidă cu Samuele, acum 6 ani, am fost cu familia la mare în Abruzzo. Şi anul trecut în februarie am petrecut o săptămână la Braşov, toată familia". sursa: click.ro
Un tip, mort de beat, stă pe trotuar în faţa unui bar. Un străin vrea să îl ridice. Insul îi zice:
- Hei! Ştii tu cine sunt eu?
- Nu! Cine?
- Isus Hristos!
Străinul nu-l crede, însă insul ţine morţiş să i-o dovedească.
- Vino cu mine!, îi spune insul, intrând în bar, cu străinul după el.
Barmanul îl vede pe beţiv şi zice supărat:
- Isuse! Iar eşti aici...
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.