Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Guvernul român, forţat de CEDO să restituie 21 de MILIARDE de EURO proprietarilor furaţi de comunişti. România mai are doar nouă luni pentru a modifica legile privind retrocedarea proprietăţilor confiscate de comunişti, potrivit unei decizii emise de Curtea Europeană a Drepturilor Omului.
Ţara noastră este pe locul I în ceea ce priveşte nerespectarea dreptului de proprietate între cele 47 de ţări membre ale Consiliului Europei şi pe locul trei în clasamentul violării dreptului la un proces echitabil, după Rusia şi Ucraina, se arată într-un raport al Centrului Român de Politici Europene (CRPE). „Acest sistem disfuncţional a eşuat constant, ceea ce a dus la peste 255 de violări ale Convenţiei Europene a Drepturilor Omului din 2005 încoace. În 2010, CEDO şi-a pierdut răbdarea şi a dat prima hotărâre-pilot împotriva României", susţine Andrei Popovici, autorul raportului.
Hotărârea-pilot înseamnă că CEDO nu mai decide de la caz la caz, ci doreşte schimbarea în sine a sistemului de retrocedare a proprietăţilor şi acordare a despăgubirilor aferente. Drept urmare, a îngheţat pentru 18 luni alte 644 de cazuri de restituire provenite din România, până la remedierea internă a situaţiei. „Cronometrul a pornit la 12 ianuarie 2011. Ne aflăm acum la jumătatea perioadei şi intrăm în criză de timp. Guvernul şi Parlamentul României trebuie să acţioneze imediat", afirmă raportul CRPE.
Guvernul are în pregătire o lege care să înglobeze şi lămurească toate problemele ridicate de toate actele normative din ultimii 20 de ani, dar funcţionarii se mişcă extrem de greu. „De exemplu, munca grupului de lucru din 2009 nu s-a concretizat niciodată într-o propunere legislativă, din lipsă de voinţă politică. România mai are 9 luni până la expirarea termenului impus prin hotărârea-pilot nu numai să adopte noi măsuri administrative şi de legislaţie, dar şi să dezbată public substanţa acestora şi să le implementeze", avertizează Centrul Român de Politici Europene.
21 miliarde de euro este suma minimă pe care ar trebui să o plătească România pentru toate cererile de despăgubire legate de legile restituirii, conform estimărilor unei comisii guvernamentale. (DorohoiNews.ro)
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.