Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Recenzorul va intreba cine e seful gospodariei si e obligatoriu sa-i raspundeti. Intrebarile cu raspuns optional sunt cele legale de religie, etnie, limba materna si eventuale dizabilitati.
Peste trei zile, recenzorii incep sa bata la usile romanilor, iar cu ajutorul datelor stranse pana in 2014 vom sti exact cati suntem, in ce conditii traim, cat de amplu este fenomenul migratiei, cat de imbatranita este populatia etc. Recenzorii vor sta in fiecare casa minimum 20 de minute, si vor cere detalii despre fiecare membru al familiei în parte, despre locuinţă, locul de muncă etc.
„Numărarea" nu se face la adresa din buletin, ci la cea unde persoana locuieşte propriu-zis. Cei ce stau fără forme legale nu trebuie să se îngrijoreze, pentru că nu îi va lua nimeni la rost.
„Capul", cel ce învârte banul
Cele mai multe dintre întrebările din chestionare sunt previzibile. Altele, însă, e posibil să vă ia prin surprindere. Spre exemplu, trebuie să îi spuneţi recenzorului cine este capul familiei, chiar dacă în familia dumneavoastră nu există un şef!
„Capul familiei este cel pe care membrii îl văd drept lider. Poate fi soţul, poate fi soţia, sau altă persoană, recunoscută aşa în familie. Dacă bărbatul aduce mai mulţi bani în casă, dar femeia decide cum sunt cheltuiţi, poate fi ea capul familiei", explică Vladimir Alexandrescu, director de comunicare la Institutul Naţional de Statistică. "Există un interes sociologic pentru aceste date, pe baza lor se formează nucleele familiale", mai spune el. Chestionarul este generos şi permite ca la acest capitol să poată fi trecut un bunic, soacra, un copil etc.
Teama românilor din Italia
Anul acesta, recensământul se organizează în toată Europa, iar românii plecaţi la muncă, chiar şi cei fără forme legale, sunt încurajaţi să primească recenzorii. Datele nu vor ajunge la poliţie. Preşedintele Asociaţiei Românilor din Italia, Eugen Terteleac, spune că mulţi dintre cei ce muncesc în Italia s-au speriat de recensământ: „Marea teamă este că ar putea fi taxaţi, mai ales după ce câţiva politicieni au vorbit despre o taxă pentru cei ce muncesc în străinătate".(DorohoiNews.ro)
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.