Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Potrivit unor prime informaţii, taxa va fi între 200 şi 400 de lei pe hectar, în funcţie de cât timp este nelucrat pământul! La Galaţi sunt pârloagă circa 50.000 de hectare de teren, valoarea totală a amenzilor urmând să fie deci între 1.000.000 şi 2.000.000 de lei noi.
Din datele centralizate la Institutul Naţional de Statistică reiese că în România anului 1990 era cultivată o suprafaţă totală de 9,4 milioane de hectare. În 2008, suprafaţa cultivată a scăzut la mai puţin de 7,8 milioane de hectare.
În ultimii 10 ani, în judeţul Galaţi au rămas necultivate anual între 6.000 şi 12.000 de hectare de teren. Asta oficial, pentru că neoficial, se pare că suprafaţa lăsată pârloagă este în jur de 20% din arabilul total, adică peste 50.000 de hectare (suprafaţa totală arabilă a judeţului Galaţi este de 273.000 ha).
Un calcul sumar indică faptul că valoarea totală a amenzilor pe care le-ar putea plăti proprietarii de pământuri din judeţul Galaţi s-ar situa între unul şi două milioane de lei noi, adică 250-500.000 de euro!
Ministrul Agriculturii: "Legea se face în două săptămâni" Stelian Fuia, ministrul Agriculturii, a declarat că va prezenta, peste două săptămâni, un proiect legislativ pentru taxarea terenurilor agricole necultivate, ca măsură de stimulare a sectorului.
Introducerea unei taxe pentru terenurile agricole necultivate ar determina ca un ultimul milion de hectare, în prezent nelucrate, să fie exploatate, astfel încât întreaga suprafaţă agricolă a României să ajungă să fie cultivată în timp.
„Vrem să aducem un milion de hectare de teren agricol nelucrat în cultură prin taxarea suplimentară. Lucrăm la proiectul de act normativ şi o să vedem cum îl promovăm, prin ordonanţă de urgenţă sau prin lege, în Parlament", a declarat Fuia, adăugând că traseul parlamentar este destul de anevoios şi că preferă adoptarea prin ordonanţă guvernamentală.
Suprafaţa agricolă nelucrată la nivel naţional s-a redus de la 2,5-3 milioane de hectare în urmă cu câţiva ani la sub un milion de hectare anul trecut, a precizat ministrul.
„Un teren nelucrat nu-l afectează doar pe proprietarul său, ci şi pe cei din jur", a argumentat ministrul. Sursa: adevărul.ro
25.02.2012 la 01:14
bai desteptaciunilor cu ce d..... sa lucrez pamantul voi sti cati bani trebuie sa cultivi un hectar de porumb cu ce mama d..... sa-l lucrezi cu 300de lei pensie am impresia ca sunteti toti crescuti pe piatra
24.02.2012 la 17:28
auzi istetule , eu agricultura nu fac de nici un fel...am destui bani sa cumpar toto de vreau de la supermarchet...dar ma bucur ca an sfarsit au dat o lege buna ...daca detii pamant muncestel ,daca nu vrei sau nu poti vindel...SI ATUNCI INTERVIN EU ca vreau sa cumpar dar la pret mic DE CRIZA ...antelegii., TARANULE.
24.02.2012 la 15:05
Je, nu vrei sa-mi cultivi si pamantul meu? Nu vrei pomana? Pomana ingrasa.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.