Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Pâinea nu va mai fi vândută în buticuri, chioşcuri sau în magazine săteşti. Guvernul intenţionează ca, odată cu reducerea TVA, să pună şi restricţii la comercializarea produselor de panificaţie.
Începând cu 1 septembrie, dintre cele 150.000 de unităţi care comercializează pâine, vor rămâne doar 50.000. Guvernul, prin Ministerul Agriculturii, va emite un act normativ care va pune restricţii la vânzarea acestui produs. Motivaţiile noilor reglementări din domeniu sunt legate, pe de-o parte, de condiţiile de igienă, iar pe de altă parte de combaterea evaziunii fiscale în acest sector. "Ştim că se lucrează intens la acest proiect care va impune comercializarea pâinii doar în magazine specializate sau în raioane specializate. Acum, pâinea se vinde şi la chioşcuri, şi la tonete, şi la tarabă, şi la metrou, direct din navetă, peste tot, în condiţii igienico-sanitare precare şi a sosit momentul să intrăm în normalitate. Înainte de 1990 aşa era, pâinea se vindea numai în magazine specializate sau în raioane de pâine. Se va face ordine pentru că sunt foarte mulţi care comercializează confecţii, detergenţi şi aşa mai departe şi, ca să atragă clienţii, comandă şi câteva navete de pâine. Chiar şi la sat, fiecare comerciant poate să-şi organizeze un spaţiu de câţiva metri pătraţi în care să vândă pâine separat, cu casă de marcat separată", a declarat Aurel Popescu, preşedintele ROMPAN, Patronatul Român din Industria de Morărit, Panificaţie şi Produse Făinoase.
Toaletă, spaţii delimitate şi rafturi
Viorel Morărescu, director general în Ministerul Agriculturii, ne spune că aşteaptă completări la proiectul legislativ privind condiţiile de comercializare a pâinii de la ANSVSA şi Ministerul Sănătăţii. "Proiectul cuprinde o serie întreagă de reglementări vizavi de spaţiile de comercializare, vor fi magazine specializate pentru vânzarea pâinii, care să respecte mai mult decât un minimum în normele de igienă, cu dimensiuni bine stabilite, cu toaletă, rafturi şi spaţii delimitate. Trebuie să ne gândim şi la sănătatea consumatorilor, să facem un pic de ordine în toate şi să punem nişte standarde. În plus, atunci vom şti cine comercializează pâine, că acum toată lumea vinde acest produs, care cum se trezeşte mai pune şi 50 de pâini acolo. Aşteptăm completări ale proiectului de act normativ atât de la ANSVSA, care va impune nişte norme de igienă şi de delimitare a spaţiilor, cât şi de la Ministerul Sănătăţii. Sperăm ca, odată cu reducerea TVA de la 1 septembrie, să avem şi acest ordin gata", a precizat Viorel Morărescu.
„Nu se va mai vinde pâine cu detergenţi, cu ciorapi şi cu chiloţi." - Aurel Popescu, preşedinte ROMPAN „Haideţi să punem pâinea într-o punguţă, ceva, nu să o ia cu mâna de acolo să o dea clientului în mână." - Viorel Morărescu, director general în Ministerul Agriculturii 85 de bani va costa pâinea de la 1 septembrie.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.