Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Începând din luna ianuarie 2014, românii vor avea acces la un serviciu care există de mai mult timp în Occident: ceremoniile umaniste de căsătorie sau de botez.
Ceremoniile umaniste nu au nicio componentă religioasă, căsătoria sau botezul fiind oficiate de un maestru de ceremonii (oficiant) laic, el nefiind reprezentantul vreunui cult. Astfel de ceremonii pot fi oficiate în orice perioadă din an, inclusiv în timpul postului.
Ceremonia laică este, precum cea religioasă, una simbolică. Statul nu recunoaște decât căsătoriile încheiate în fața ofițerului de stare civilă. Precum slujba de cununie de la biserică, nici ceremonia seculară nu încearcă să se substituie legilor statului: este doar o completare la căsătoria civilă, pe care o aleg, de regulă, cuplurile non-religioase.
Numite și ceremonii laice, aceste evenimente pot fi personalizate în funcție de dorința participanților, se arată pe pagina de Facebook a serviciului: „Spre deosebire de ceremoniile care urmează un orar strict, ceremoniile umaniste pot dura cât timp doresc participanții. Oficiantul își va structura discursul după indicațiile primite în cadrul discuțiilor preliminare".
„Scopul umanismului este ca omul să fie ghidat de raţiune”
„Putem personaliza fiecare ceremonie după gustul și preferințele voastre, pentru a crea evenimentul la care ați visat dintotdeauna. Visați la o nuntă tematică cu personaje din cărți sau din filme? Sau poate vreți să urați bun venit copilului vostru într-un mod cât mai original? Fiecare din oficianții noștri îți poate oferi o ceremonie personalizată, gândită și creată special pentru evenimentul tău”, se mai arată pe pagina de prezentare.
Pe site-ul ceremoniiumaniste.ro sunt prezentați mai mulți tineri oficianți, iar cei care doresc o ceremonie umanistă de căsătorie sau de botez îl pot alege pe cel care le place cel mai mult.
Potrivit aceluiași site, umanismul „este o atitudine de viaţă non-religioasă şi etică, cu referire la respectarea şi grija pentru celălalt şi pentru lumea în care trăim”.
„Scopul umanismului este ca omul să fie ghidat de raţiune, inspirat de compasiune şi informat de experienţă. Este o atitudine de viaţă bazată pe libertatea de alegere şi de gândire. Aceasta susţine că avem o singură viaţă şi datoria să profităm din plin de ea, respectând convingerile altora, şi având grijă de mediul înconjurător în numele generaţiilor viitoare”, continuă descrierea.
15.01.2014 la 12:19
Cat de jos am decazut. Oare exista fericire fara binecuvantarea Lui Dumnezeu? Eu unul nu cred asa ceva.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.