Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Susţinătorii unirii cu Basarabia vor marca ziua de 24 ianuarie prin hore, concerte, flash-mob-uri și arborarea drapelului tricolor în mai multe orașe ale țării.
Voluntarii Platformei unioniste Acțiunea 2012 din Focșani vor întinde o horă a unităţii vineri, de la ora 15:00, la Obeliscul din Piața Unirii. Prin intermediul acestei manifestații, unioniștii de astăzi aduc un omagiu făuritorilor Micii Uniri și vor semnala necesitatea reîntregirii naționale, prin unirea României cu Republica Moldova.
Reprezentanții filialei Iași a coaliției de asociații Acțiunea 2012 și simpatizanții acesteia se vor alătura evenimentelor organizate vineri de Primăria orașului cu ocazia împlinirii a 155 de ani de la Unirea Principatelor Române. La ora 10:30, la bustul lui Alexandru Lăpușneanu, participanții la manifestațiile festive vor afișa bannere cu mesajul ,,Basarabie e România” și steaguri tricolore. Sărbătoarea va include momente folclorice sub genericul ,,Noi suntem români”, o masă tradițională și un spectacol de torțe pe traseul Piața Unirii-Grădina Palas.
Bucureștenii se vor prinde într-o horă a Unirii tot vineri, de la ora 19:00, la monumentul kilometrul 0 din faţa Bisericii Sf. Gheorghe Nou. La kilometrul 0 al Bucureştiului sunt notate denumirile provinciilor istorice ale României – Muntenia, Ardeal, Moldova, Dobrogea, Basarabia, Oltenia şi Bucovina, precum şi distanţele până la principalele oraşe româneşti, inclusiv cele aflate în actuala Republica Moldova.
La Chișinău, militanții pentru Unire se vor întâlni pe 24 ianuarie la ora 10:00, la bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza din Sectorul Botanica și apoi vor distribui gratuit lucrarea ,,Sub jug străin” în tot orașul, începând din scuarul Gării Feroviare.
Totodată, membrii Platformei unioniste Acțiunea 2012 vor marca 155 de ani de la Unirea Moldovei cu Ţara Românească și în alte orașe, prin acţiuni similare.
Unirea Principatelor Române, cunoscută şi ca Mica Unire, a reprezentat o primă etapă importantă în procesul de înfăptuire a statului naţional unitar român. La 5 ianuarie 1859, Alexandru Ioan Cuza a fost ales domnitor al Moldovei, iar la 24 ianuarie domnitor al Ţării Româneşti, act politic care a fundamentat înfăptuirea Unirii.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.