Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Şoferii care au în posesie staţii de emisie-recepţie în frecvenţa liberă trebuie să fie atenţi la puterea de emisie a aparatului. Astfel, în cazul în care depăşete puterea admisă riscă amenzi usturătoare.
Recent, foarte mulţi şoferi au abandonat detectoarele anti-radar în favoarea staţiilor de emisie-recepţie ce funcţionează în banda nelicenţiată, cuprinsă între frecvenţele 26,960 – 27,410 Mhz, cunoscute sub numele de canalul „22", potrivit Ziarul Eveniment.
Chiar dacă această frecvenţă este la liber, inspectorii Autoritatăţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) sunt în căutarea deţinătorilor de astfel de aparate care depăşesc puterea maximă admisă de 4 W. Astfel, de la începutul anului şi până în prezent inspectorii ANCOM - Direcţia Regională Iaşi nu au efectuat verificări ale staţiilor de emisie-recepţie care folosesc banda de 27 MHz, aşa numita „bandă civică" sau „bandă liberă" în judeţul Iaşi, însă în anul 2013, inspectorii ANCOM - Direcţia Regională Iaşi au efectuat trei campanii de verificare ale staţiilor de emisie–recepţie, care emit în această bandă, în urma cărora s-au constatat abateri de la normele legale pentru care s-au aplicat 6 sancţiuni, constând în avertismente.
„Conform legislaţiei în vigoare, staţiile mobile de radiocomunicaţii care emit în banda liberă de 27 MHz pot fi folosite fără licenţă de utilizare a frecvenţelor radio eliberată de ANCOM, dar utilizarea lor trebuie să respecte o serie de obligaţii legale. Cei care folosesc banda liberă trebuie să înţeleagă că utilizează o resursă limitată a statului şi că această utilizare este reglementată de lege", a declarat Mihaela Bracon, purtătorul de cuvânt al instituţiei.
Echipamentele trebuie să aibă marcajul CE şi să fie identificate prin informaţii privind tipul, lotul și/sau numărul de serie și prin denumirea producătorului sau a importatorului. La fel de important este ca staţiile de emisie-recepţie să fie utilizate neabuziv, respectând puterea maximă admisă de 4 Watt (putere efectiv radiată). Echipamentele neconforme sau utilizarea lor abuzivă pot provoca perturbaţii prejudiciabile altor servicii de radiocomunicaţii în benzi adiacente şi pot afecta utilizarea normală a benzii. Depăşirea valorii stabilite ca limită maximă pentru puterea efectiv radiată constituie contravenţie, conform OUG nr. 111/2011 privind comunicaţiile electronice, fiind sancţionată cu amendă de la 5.000 lei la 60.000 lei, sau, în cazul unor încălcări repetate, cu amendă în cuantum de până la 100.000 lei.
15.03.2014 la 21:43
ALTA METODA DE A FACE BANUTI....... TREBUIE SA EXISTE O LIMITA IN TOATE DAR SA SE RESPECTE DE AMBELE PARTI.....LIMITELE TREBUIESC RESPECTATE
15.03.2014 la 11:24
mi se pare normal, acum cateva zile se prindea si de la unguri romanasi de ai nostri, mai exact din apropiere de budapesta. aici e vorba si de bun simt, unu care baga sute de watt-i sar putea sa ii arda si statia lu ala de alaturi.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.