Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) are o nouă structură - Poliţia animalelor - în cadrul căreia lucrează opt inspectori în Capitală şi câte unul în fiecare judeţ, care vor face controale privind bunăstarea animalelor, de la ferme, la laboratoare.
Poliţia sanitar-veterinară a animalelor funcţionează ca serviciu, în cadrul Direcţiei generale control oficial din ANSVSA, după ce Guvernul a adoptat în şedinţa de marţi o hotărâre privind modificarea Hotărârii Guvernului nr. 1415/2009 privind organizarea şi funcţionarea ANSVSA.
Directorul Direcţiei generale control oficial din ANSVSA, Maximilian Drăgan, a declarat pentru MEDIAFAX că noua structură va fi condusă de un şef serviciu ce urmează să fie desemnat prin concurs şi are prevăzute minim opt posturi de inspectori în cadrul structurii centrale a ANSVSA şi cel puţin câte unul la fiecare direcţie sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor (DSVSA) judeţeană.
Numărul total de posturi în cadrul ANSVSA este de 5.419, potrivit HG adoptate marţi.
Inspectorii din Poliţia sanitar-veterinară a animalelor vor controla de la ferme, crescătorii, abatoare, grădini zoologice sau circuri, la laboratoare unde se fac experimente pe animale, pentru a verifica dacă sunt respectate condiţiile privind bunăstarea animalelor.
În această perioadă se va pune un accent deosebit pe adăposturile pentru câini fără stăpân, a mai spus Drăgan.
Cele mai grave încălcări ale legislaţiei privind protecţia animalelor (Legea 205/2004), adică uciderea şi schingiuirea animalelor sau folosirea lor la lupte, pot fi pedepsite cu închisoare de la trei luni la un an, în aceste cazuri inspectorii urmând să sesizeze organele de urmărire penală.
Pentru nerespectarea condiţiilor de creştere, adăpostire, hrănire sau asistenţă medicală a animalelor prevăzute de aceeaşi lege, inspectorii vor aplica amenzi de la 1.000 la 5.000 de lei, a mai spus Drăgan.
La începutul acestei luni, un îngrijitor dintr-un adăpost de câini fără stăpân din Dej, judeţul Cluj, care maltrata animalele, a fost amendat de inspectorii ANSVSA cu 3.000 de lei, fiind sesizate în acelaşi timp instituţiile abilitate de cercetare penală. Controalele în adăposturile de câini fără stăpân vor continua şi vor fi intensificate, în condiţiile în care serviciul Poliţia animalelor va deveni operaţional şi la nivelul DSVSA judeţene, arătau atunci reprezentanţii ANSVSA. Sursa: mediafax.ro
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.