Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Şefii din Ministerul Afacerilor Interne vor fi obligaţi să-i recompenseze cu pistoale sau arme albe pe poliţiştii care dovedesc acte de eroism, curaj şi devotament. Reprezentanţii sindicatelor din domeniu susţin că armele respective provin din confiscările de la infractori, dar nu vor putea fi utilizate de agenţii de poliţie.
Noul statut al poliţistului, aflat în dezbatere pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, prevede, printre altele, şi posibilitatea de a acorda un tip de recompense cel puţin ciudat. Este vorba despre cele care constau în "arme albe sau de foc" şi care se pot da poliţiştilor pentru "acte de eroism, curaj deosebit, devotament şi pentru merite deosebite în îndeplinirea unor atribuţii sau misiuni". Totodată, potrivit proiectului de lege, recompensele mai pot consta în bani, dar şi în obiecte.
„Sigur nu le vor da pistoale-mitralieră"
Iulian Surugiu, preşedintele Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP), ne spune că, până la recompense, angajaţii MAI ar prefera să-şi primească drepturile băneşti anulate de fosta guvernare. "Este o chestie bună, dar până la urmă poliţiştii îşi doresc să primească şi prima de vacanţă înapoi, al 13-lea salariu şi după aia ne mai gândim la recompense, dar nu cu scrisori de mulţumire. Le vor da probabil din armele confiscate, care au depăşit termenul de judecată, adică s-au prescris cauzele, iar ei au rămas cu armele. În depozitul IGPR sunt o mulţime de arme confiscate, abandonate, iar din acestea se pot acorda poliţiştilor în diferite ocazii. Nu cred că le vor da pistoale-mitralieră poliţiştilor, ci revolvere drăguţe, pistoale. Iar din categoria armelor albe, ca recompensă se vor acorda cuţite şi baionete. Ca să deţină astfel de arme, poliţistul trebuie să meargă însă, din cinci în cinci ani, să facă vizita medicală, examenul psihologic şi tot ceea ce face şi un civil", ne-a declarat Iulian Surugiu.
„Ce să facem noi cu ele?"
Agentul-şef Alexandru Găitan, de la Secţia 24 din Capitală, lider al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor Pro Lex, susţine că, înainte de a beneficia de arme de foc, ar trebui să beneficieze de o lege care să le permită folosirea lor. "Ce să facem noi cu ele? Se dau arme ca să nu le poată folosi nimeni. Dacă trag un foc de avertisment, mi se retrage pistolul din uz ca şi cetăţean. În momentul în care plec de la serviciu şi văd un hoţ, încep cu tot felul de rapoarte, mai rău ca la serviciu. Dacă îmi iau pistol personal, trebuie să obţin aprobare să-l pot lua la muncă, e o întreagă tevatură", afirmă Alexandru Găitan.
„Până acum nu s-au dat nici recompense în bani, nici alte premii. Şi nu ştiu ce obiecte s-ar putea da ca recompense." - Vasile Lincu, preşedinte Sindicatul Pro Lex. Sursa: ziarulring.ro
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.