Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Fermierii din România nu mai pot vinde către ţările membre UE bovine, ovine şi caprine, decât pentru sacrificare imediată. Fermierii pot vinde totuși către țările UE carnea şi alte produse de la aceste animale.
Restricţiile de vânzare a animalelor ce pot fi afectate de boala limbii albastre au fost impuse de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), în acord cu legislaţia europeană.
Fermierii românii pot exporta rumegătoare vii către state terţe, acolo unde nu au dispus altfel autorităţile din ţara respectivă, cum este cazul Iordaniei.
Secretarul Comisiei pentru Agricultură a Senatului, Tanczos Barna, susţine că restricţia la vânzarea bovinelor vii impusă de ANSVSA este "o lovitură foarte dură" la adresa fermierilor, fiind posibil ca în urma acestui demers să se ajungă la conflicte între statele membre UE pe anumite pieţe.
„Ne îndreptăm cu paşi repezi către o situaţie de criză. Este foarte posibil ca în urma acestei crize să ajungem la discuţii aprinse, chiar la conflicte între statele membre pe anumite pieţe. Piaţa laptelui, din 2015, o să fie o piaţă care va genera foarte multe dispute, acum avem şi situaţia cu producţia de ouă, o să avem situaţii similare şi la producţia de carne de porc şi bovine, ne aşteaptă zile grele în negocierile cu UE", a declarat secretarul Comisiei pentru Agricultură a Senatului.
Secretarul Comisiei pentru Agricultură a Senatului a adăugat că Ministerul Agriculturii trebuie să ia măsuri "imediate" pentru a compensa pierderile fermierilor cauzate de interdicţiile de valorificare a animalelor vii spre exterior.
Comerţul intern cu bovine, ovine şi caprine se poate desfăşura fără restricţii, au precizat reprezentanţii ANSVSA. Un număr de 21 animale au murit în România din cauza bolii limbii albastre, aceasta afectând 935 de animale din 158 de comune, potrivit datelor centralizate la 30 septembrie de ANSVSA.
Autoritatea preciza că boala afectează animale din 23 de judeţe, cele mai multe cazuri fiind înregistrate în Buzău (248), Prahova (138) şi Vrancea (123).
13.10.2014 la 08:30
contributia noastra ca membru UE - NU SE NEGOCIAZA!!!! O platim ca prostii!!! dar ca sa ne vindem produsele noastre trebuie sa ”negociem” si cu UE si cu viitorii clienti! cam ciudat mi se pare!
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.