Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
În ciuda deciziei CCR privind neconstituţionalitatea Legii Educaţiei, ministrul Daniel Funeriu apreciază că hotărârea Cuţii întârzie aplicarea unei legi bune.
Într-o intervenţie la Realitatea TV, Funeriu a declarat că dorinţa sa ca ministru rămâne fermă: să existe o Lege a Educaţiei cât mai repede. "Modernizarea statului trebuie să înceapă prin Educaţie", spune Funeriu, care asigură că nu va demisiona din fruntea ministerului.
"Dorinţa mea ca ministru este fermă: să avem o Lege a Educaţiei cât mai repede. Avem nevoie de o nouă lege care să fie aplicabilă de la 1 septembrie 2011. Aceasta este dorinţa Ministerului Educaţiei. Modernizarea statului trebuie să înceapă prin educaţie. Toate negocierile politice trebuie să se subsumeze acestui efort", a declarat, la Realitatea TV, Daniel Funeriu.
Întrebat dacă, după motivarea Curţii Constituţionale va demisiona din funcţia de ministru al Educaţiei, Funeriu a replicat: "În niciun caz nu voi demisiona. Am o reformă de făcut şi o voi duce până la capăt."
Totodată, ministrul a ţinut să facă şi câteva precizări legate vârsta de pensionare. Potrivit ministrului, dacă Senatul universitar decide că, după împlinirea vârstei de pensionare, respectiv 65 de ani, un profesor universitar îşi poate prelungi activitatea de predare şi de cercetare, acesta poate, până la 75 de ani, să-şi continue doctoratele, spre exemplu, sau chiar să continue să ia studenţi doctoranzi cu o tutelă cu alţi profesori mai tineri.
"Am prevăzut ca vârsta de 65 de ani să fie vârsta de pensionare după care, dacă Senatul decide acest lucru, să poată să prelungească activitatea de predare şi de cercetare până la o vârstă pe care o decide Senatul universitar, urmând ca, până la 75 de ani, profesorii universitari care au în coordonare doctoranzi să poată duce la bun sfârşit doctoratul acelor persoane şi să poată, dacă Senatul universitar decide că ei sunt foarte buni, să continue să ia studenţi doctoranzi cu o tutelă cu alţi colegi mai tineri", a explicat Funeriu.
Reamintim că miercuri, Curtea Constituţională a decis că asumarea răspunderii Guvernului pe Legea Educaţiei este neconstituţională. Potrivit deciziei Curţii, între Parlament şi Executiv există un conflict de constituţionalitate deoarece Guvernul şi-a asumat raspunderea pe o lege care era deja în dezbatere parlamentară.
sursa: realitatea.ro
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.