Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Joi, 4 decembrie, la Piatra Neamţ, a avut loc dezbaterea publică „Autostradă pentru Moldova”. La acest eveniment au fost invitaţi toţi preşedinţii de Consilii Judeţene din Regiunea de Nord-Est, parlamentarii, primarii de oraşe, municipii şi municipii reşedinţă de judeţ din Regiunea de Nord-Est, oameni de afaceri, reprezentanţi ai Camerelor de Comerţ şi Industrie, reprezentanţi ai Guvernului şi reprezentanţi ai administraţiilor publice locale şi centrale din Republica Moldova, reprezentanţi ai Euroregiunii Siret-Prut-Nistru şi ai Uniunii Consiliilor Raionale din Republica Moldova, precum şi reprezentanţi ai Guvernului României.
Printre cei care au luat cuvântul s-au numărat dl. Cristian Adomniţei, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, dl. Mugur Cozmanciuc, deputat, dl. Boris Gherasim, vice-ministru al Transporturilor în Guvernul Republicii Moldova, dl. Florin Ţurcanu, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, dl. Valeriu Ţarigradschi, preşedintele Consiliului Raional Glodeni, Dl. Paul Butnariu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi, dl. Neculai Apostol, directorul executiv al ADR Nord-Est, dl. Petru Movilă, deputat, dl. Ţapu Nazare Eugen, senator, dl. Şova Lucian, deputat, dl. Siminovici Doru, preşedintele Camerei de Comerţ Bacău, dl. Neculai Apostol, grupul de firme Kosarom, precum şi alţi reprezentanţi ai societăţii civile sau ai mediului de afaceri.
„Prin această întâlnire am tras un semnal de alarmă foarte clar către Guvern cu privire la introducerea Autostrăzii Moldova-Transilvania în Master Planul General de Transport al României. Singura şansă ca Moldova să iasă din subdezvoltare este realizarea autostrăzii care să ne lege de Vestul României şi al Europei. Este singura soluţie care răspunde nevoilor întregii regiuni de Nord-Est şi care sprijină şi Republica Moldova în parcursul său european. Sunt mâhnit că niciun reprezentat al Guvernului nu a participat la acest eveniment. Eu am fost doar un facilitator. Suntem în al 12-lea ceas şi introducerea în Master Planul General de Transport al României a autostrăzii Moldova – Transilvania pentru a putea fi finanţată cu bani europeni este şansa întregii regiuni de Nord-Est pentru mai multă bunăstare, mai multe locuri de muncă şi mai multe investiţii. Dacă în periaoda următoare autostrada nu se va regăsi între priorităţie incluse în MasterPlan, nu va exista nicio şansă să o finanţăm pe bani europeni până în 2022”, a declarat Cristian ADOMNIŢEI, Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.
„Felicit organizatorii şi mă bucur că există un interes din partea României pentru deschiderea Republicii Moldova către Europa. Această autostradă nu ajută doar regiunea Moldovei din România ci, în egală măsură, Moldova de pe malul stâng al Prutului. Am semnat rezoluţia autostradă pentru Moldova cu toată încrederea că acest proiect va prinde viaţă în următorii ani”, a declarat Boris Gherasim, vice-ministru în Guvernul Republicii Moldova.
„Fac un apel la toţi factorii de decizie din Regiunea de Nord-Est, indiferent de culoarea politică, să susţină acest proiect. Trebuie să fim uniţi pentru că doar aşa vom reuşi să convingem guvernul să introducă autostrada în Master Planul General de Transport al României”, a Florin Ţurcanu, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani.
„Cred că acest proiect ar trebuie să se numească autostradă pentru toată Moldova”, a declarat dl. Valeriu Ţarigradschi, preşedintele Raionului Glodeni.
„În numele oamenilor de afaceri din Iaşi, dar şi din celelalte judeţene ale Regiunii de NE, fac un apel către Guvernanţi să introducă autostrada Moldova – Transilvania ca obiectiv prioritar în Master Planul General de Transport al României. Noi am prezentat un document la acest document care prezintă poziţia noastră şi argumentele pe care le-am adus în susţinere acestui proiect”, a declarat Paul Butnariu, Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi.
„Felicit organizatorii. Este o investiţie transregională şi, având în vedere că până în 2022 România s-a angajat să crească indicatorii socio-economici din regiune într-un ritm alert, această autostradă este cu atât mai necesară”, a Constantin Apostol, preşedintele ADR Nord-Est.
„Reprezint un grup de firme cu 1100 de salariaţi, care plăteşte între 750.000 – 900.000 euro taxe lunar şi care doreşte să fie partenerul acestui proiect. Noi, cei care susţinem bugetul statului, facem un apel ca împreună să facem tot ce ne stă în putinţă să ne dezvoltăm. Trebuie să găsim mijloace prin care să atragem investitori cu potenţial financiar”, a declarat Neculai Apostol, grupul de firme Kosarom.
05.12.2014 la 14:48
Ma gandesc la poliicienii care ne reprezinta la Bucuresti indiferent de culoare politica. Dar in primul rand la cei din PSD care au un fief aici in Moldova. Oare nu gandesc ca aceasta regiune are nevoie de deschidere catre vest? Nu isi pun problema ca intro zi li se va putea spune gata. Actiunea de la Piatra Neamt este laudabila si bine ar fi sa auda si cei de la Bucuresti. Domnule Dolineaschi,doamna Feodorov se aude ?
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.