Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Rusia ar putea lansa un atac convenţional asupra unui stat est-european membru al NATO, chiar şi cu riscul producerii unui război nuclear, a avertizat generalul britanic Adrian Bradshaw, adjunctul comandantului forţelor aliate din Europa, într-un discurs rostit la Institutul Royal United Services din Londra, dezvăluie Financial Times.
Adrian Bradshaw este de părere că NATO ar avea nevoie de o adaptare şi perfecţionare a tacticilor de tip "hibrid" (tehnici convenţionale, atacuri cibernetice şi tehnici de gherilă urbană), pe măsura unui „război hibrid", aşa cum a fost denumit actualul conflict din estul Ucrainei.
„Rusia ar putea crede că forţele convenţionale de amploare pe care a demonstrat că le poate genera în scurt timp - aşa cum am observat cu anexarea Crimeei - pot fi utilizate în viitor nu doar pentru intimidare şi presiuni, dar şi pentru ocuparea unor teritorii ale NATO(...) După o astfel de situaţie, riscul escaladării conflictului ar putea fi folosit pentru a se împiedica restabilirea integrităţii teritoriale. Această tehnică de amplificare a dominaţiei este de tip sovietic, clasic", a mai spus Bradshaw, citat de Financial Times.
Bradshaw a dat ca exemplu exerciţiul militar Zapad (Vest), din 2013, prin care a simulat mobilizarea rapidă a 25.000 de militari în Belarus şi în encalva Kaliningrad pentru un conflict cu un stat NATO. Un exerciţiu similar organizat la sfârşitul anului 2013 a implicat 160.000 de militari ruşi. Spre exemplu, armata rusă ar putea invada rapid regiunea majoritar rusă estonă Narva, înainte ca NATO să aibă timp să riposteze. "O astfel de situaţie ar genera un conflict strategic. Oricât de improbabilă ni s-ar părea acum o astfel de ipoteză, este vorba de o ameninţare existenţială evidentă la adresa NATO", a explicat Adrian Bradshaw, spunând că astfel s-ar putea ajunge la o confruntare nucleară.
Alianţa Nord-Atlantică a anunţat în ianuarie construirea a două cartiere generale regionale, în România şi Polonia, şi înfiinţarea unor centre de comandă ale Forţei de reacţie rapidă în România, Polonia, Bulgaria, Lituania, Letonia şi Estonia. Forţa de reacţie rapidă, creată pe fondul acţiunilor Rusiei în Ucraina, va avea 5.000 de militari şi o capacitate de intervenţie în cel mult 48 de ore. Sursa: romaniatv.net
23.02.2015 la 00:33
Gargara americana. Tipica. Poatene spun de ce CIA. A investit 5 mi.iarde de dolari in Euromaidan, adica in maidanezii ucraineni, care au deschis focul impotriva Armatei..... De atunci incoace, doar declaratii facutede Poroshenco, Yatzeniuc si ciumpalacii americani. OSCE spune ca pe granira de Est Rusia nu are armament greu, maimutza americana oracaie ca sunt vehicule rusesti...:):):) Razboiul nu e optiunea Rusiei. E creat si sustinut de americanii care nu mai incap in America. Poate face cineva curatenie.....,.....
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.