Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Majoritatea copacilor care se aflau la marginea drumului european 85 (DN 2), imediat după ieşirea din Suceava spre Fălticeni şi mai departe spre Iaşi, au fost tăiaţi în cadrul unei campanii demarate acum câteva săptămâni. Același lucru s-a întâmplat și pe drumul național DN 29A Suceava - Varfu Câmpului - Dorohoi cu câteva luni în urmă. Având în vedere ritmul în care s-au făcut tăierile, foarte mulţi conducători auto s-au trezit, brusc, că au în faţă un decor total schimbat. Decizia de tăiere a copacilor a fost aplaudată de unii, care sunt de părere că în acest fel se reduce riscul deceselor în urma accidentelor rutiere, dar a fost condamnată vehement de alţii, care consideră că se pun la pământ cu prea multă uşurinţă din ce în ce mai mulţi arbori.
Răspuns oficial: arborii erau bătrâni şi puneau în pericol siguranţa rutieră
La solicitarea Monitorului de Suceava, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi, reprezentantul pe Moldova al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), a transmis un răspuns oficial cu privire la aceste tăieri.
„Tăierea arborilor de pe aliniamentul DN 2, aflat în administrarea Secţiei de Drumuri Naţionale Suceava, se execută conform Instrucţiei privind plantaţiile rutiere, întrucât plantaţia respectivă a ajuns la vârsta de exploatabilitate şi, mai mult, unii arbori, prin starea lor biologică, reprezintă un real pericol pentru siguranţa circulaţiei”. Aşadar, cu alte cuvinte, plopii au fost plantaţi aproximativ în aceeaşi perioadă şi erau deja suficient de bătrâni pentru a reprezenta un pericol pentru siguranţa traficului. Concluzia celor de la „Drumuri Naţionale” a avut la bază şi incidentele care s-au petrecut în ultima perioadă, legate de crengi căzute pe drumul naţional-european.
„Tăierile de arbori se desfăşoară doar la lumina zilei, pe sectoare de maxim 100 de metri în aliniament şi maxim 50 de metri în curbe, cu respectarea strictă a Caietului de sarcini şi în conformitate cu Avizul emis de IPJ Suceava – Serviciul Poliţie Rutieră”, se arată în răspunsul semnat de inginerul Ovidiu Mugurel Laicu, directorul regional executiv al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi.
Puieţii vor lua locul copacilor bătrâni în perioada imediat următoare
Reprezentanţii companiei de drumuri naţionale au ţinut să mai dea asigurări că în locul copacilor bătrâni vor fi plantaţi alţii. Aceştia au precizat că în cursul anului 2015, personalul cu sarcini specifice din cadrul Secţiei de Drumuri Naţionale Suceava va planta în loc puieţi din pepiniera proprie a Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi. Nu ne rămâne decât să sperăm că acest plan va fi pus în aplicare şi să urmărim dacă aşa se va întâmpla. Sursa: monitorulsv.ro
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.