Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Fiti cu ochii in patru daca vreti sa va cumparati o masina second hand de pe internet. Paginile de anunturi online sunt pline de hoti care incearca sa va convinga sa le trimiteti bani inainte sa vedeti autoturismul. Multi sunt pacaliti, atrasi de preturile mici, spun politistii.
Totul a inceput cu un anunt de vanzare a unui autoturism marca Skoda Fabia, an de fabricatie 2002. Proprietarul cerea doar 1500 de euro pentru o masina care in targ este vanduta cu cel putin 2500 de euro. Oferta parea de nerefuzat pentru o tanara din Iasi care a vrut sa o cumpere. Atunci a aflat ca proprietara ar fi in Marea Britanie si, ca sa vina sa faca vanzarea, trebuia ca tanara sa-i demonstreze ca are banii.
Victima: „Mi-a cerut sa fac o tranzactie pe numele unei persoane aproapiate, eu am facut pe numele prietenului meu ca am incredere, si ea m-a asigurat ca nimeni in fara de mine si prietenul meu nu poate sa aiba acces la bani”.
Pentru a fi sigura ca tranzactia va fi facuta printr-un serviciu de transfer rapid, vanzatoarea a dat cateva instructiuni clare:
„La oficiul X sa indicati scopul transferului "cadou”, altfel veti fi refuzat. Daca veti spune ca este pentru cumpararea unei masini, veti fi reorientat catre cont bancar, avans, ceea ce mie nu mi se pare corect."
Apoi, fata a fost instruita sa trimita chitanta, dovada ca a virat banii, iar victima a facut cum i s-a spus. Dupa ce a asteptat cateva zile, a descoperit ca a fost inselata. A mers sa-si recupereze banii, insa surpriza.
Victima: „Mi-au spus ca banii au fost scosi de persoana careia i-am trimis, adica prietenul meu, dar el nu a plecat nicio secunda in Marea Britanie."
Inselatoria este simpla, explica politistii. Pentru ca cealalta persoana sa poate retrage banii, are nevoie de doua informatii: numele persoanei si codul de control, iar datele se regasesc pe chitanta.
Victima: „Mai bine acopeream codul de securitate. Dar nu mi-am dat seama, m-am gandit ca odata ce nu este buletin nu are cum sa scoata nimeni."
Teoretic asa ar fi, insa escrocii falsifica documentele de identitate si se folosesc de ele pentru a scoate banii de la firma de transfer rapid.
Zeci de persoane au fost inselate prin aceasta metoda, asa ca politistii au un sfat: cei care vor sa-si cumpere o masina sa negocieze cu vanzatorul in prezenta unui notar. Sursa: stirileprotv.ro
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.