Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Fost ministru al tineretului şi sportului, Monica Iacob-Ridzi a fost internată, vineri, la Spitalul Universitar. Deputata suferea de ceva vreme de sindrom mielodisplazic, iar acum s-a ales cu o infecţie legată de măduva osoasă, fapt ce i-a agravat starea. În acest moment, pacienta este conştientă, i se fac perfuzii, iar medicii speră ca tratamentul să învingă infecţia.
Monicăi Ridzi i se face o evaluare hematologică, având în vedere că infecţia pentru care a fost internată a survenit pe fondul unui sindrom mielodisplazic, boală despre care pacienta ştia că suferă, au declarat, pentru „ring”, surse din cadrul Spitalului Universitar.
Are o afecţiune specifică vârstnicilor
Sindromul mielodisplazic este întâlnit mai ales la persoanele cu vârsta peste 60 de ani, cu precădere bărbaţi. Boala se caracterizează printr-un număr scăzut de globule albe, roşii şi trombocite, dar şi prin granule anormale la nivel celular, cauzate de o disfuncţie a măduvei osoase. Afecţiunea poate evolua până spre cancer (leucemie). După apariţia mielodisplaziei, rata de supravieţuire variază de la şase luni la câţiva ani, în funcţie de subtipul de mielodisplazie, iar decesul survine în urma hemoragiilor sau infecţiilor.
Cauze misterioase sau genetice
Majoritatea sindroamelor mielodisplazice sunt de etiologie necunoscută sau survin pe fondul unor anomalii genetice şi congenitale sau a expunerii la radiaţii şi substanţe chimice. Deputata este mama unui băieţel care, din nefericire, i-ar putea moşteni boala.
Simptome uşor de recunoscut:
-oboseală
-paloare
-tahicardie
-leziuni ale pielii
-expectoraţie cu sânge
-febră
-tuse
Rata de succes a tratamentului: 60%
„Tratamentul include transfuzii de sânge, dar, aplicat pe termen lung, afectează inima şi ficatul pentru că fierul poate fi stocat în organism. Când afecţiunea este severă, se face chimioterapie. Pacienţii cu vârste sub 55 de ani pot face transplant de măduvă osoasă, metodă care poate prelungi viaţa. Potrivit statisticilor, vindecarea posttransplant a bolii survine în 60% din cazuri pentru că există recăderi”, au precizat surse medicale.
sursa: ziare.ro
01.12.2010 la 09:11
putere ,rabdare si pretuita sanatate vo doresc. pentru baitelul pe care il ai trebuie sa lupti.dumnezeu e mare si atot puternic,nu renunta la lupta niciodata. sunt mama unei fetite de 5ani care de la 8luni are de dus o lupta nesfarsita cu viata si am castiga-o de fiecare data pana acum .ultima lupta a dus-o cu o encefalita ce atinut-o la pat 6luni,tetrapareza spastica,nu putea sa inghita intr-un timp nici solide nici lichide ,avea paralizati pana si muschi de la ochi. nu vreau sa va plictisesc dar v-am povestit tot ca sa va incurajez.acum fetita mea si revenit, fizic e un copil normal.dar lupta continua. ceea ce cred eu ca a fost decisiv a fost apropiera de dumnezeu. noi suntem din moldova dar ne tratam bucuresti. mi-as permite sa va indrum sa vizitati manastirea radu voda . moastele sf. nectarie sunt acolo si fac minuni pentru noi a facut .sanatate va doresc.
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.