Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
După ce judecătorii de la Tribunalul Maramureş au decis, în urmă cu două săptămâni, să încheie procesul şi să se pronunţe în acest caz miercuri a fost luată o decizie surprinzătoarea în acest dosar. Judecătorii de la Maramureş au decis, în ziua în care trebuiau să pronunţe sentinţa, să repună pe rol acest dosar invocând suspiciuni cu privire la existenţa martorilor cu identitate protejată invocaţi de Parchet.
Judecătorii marmureşeni vor să afle cu nume şi prenume identitatea celor care îi acuză pe Corduneni de fapte de crimă organizată, cerând expres DIICOT să furnizeze această listă. Ce au decis judecătorii Decizia vine după ce avocaţii clanului Corduneanu au invocat suspiciuni cu privire la existenţa martorilor cu identitate protejată.
„Aceşti martori, furnizează informaţii în prezenta cauză cu privire la toţi inculpaţii şi referitor la toate capetele de acuzare, declaraţiile lor practic identice inclusiv ca şi modalitate de exprimare, aspecte care genereză reale suspiciuni cu privire la modul în care au fost obţinute, identitatea persoanelor şi realitatea cuprinsului lor. Nu se poate da eficienţă unor astfel de declaraţii, în măsura în care acestea nu se coroborează şi cu alte mijloace de proba directe şi palpabile”, au invocat avocaţii interlopilor. Cu ocazia deliberării, se arată în minuta Tribunalului Maramureş, judecătorii au constatat că DIICOT Iaşi nu comunicat ordonanţele de atribuire a identităţii fictive a martorilor protejaţi care nu au fost în instanţă.
„Instanţa apreciază că aceste documente sunt absolut necesare în vederea aprecierii loialităţii şi legalităţii administrării probelor, care beneficiază de regimul confidenţialităţii. De asemenea, pentru aceleaşi considerente, respectiv administrarea probelor cu respectarea principiului loialităţii şi legalităţii, instanţa urmează să solicite DIICOT Iaşi să precizeze dacă se menţin condiţiile care au determinat luarea măsurilor de protecţie a tuturor persoanelor audiate în cauză sub o altă identitate, urmând să solicite DIICOT Iaşi desecretizarea ordonanţelor de atribuire a identităţii fictive a martorilor, dacă starea de pericol care a determinat iniţial această procedură de audiere a persoanelor nu mai subzistă”, au decis judecătorii marmureşeni.
Reacţia DIICOT Astfel, dosarul a fost repus pe rol iar următorul termen de judecată va avea loc pe 25 noiembrie, atunci când la instanţă sunt aşteptaţi şi fraţii Corduneanu. Apărătorii membrilor clanului Corduneanu spun că decizia instanţei este una corectă şi întâresc ideea problemei martorilor cu identitte protejată. „Este un demers corect, care se impunea a fi făcut cu atât mai mult cu cât apărarea a combătut vehement declaraţiile martorilor cu identitate protejată ca şi mijloc de probă. Nu ştim cine sunt, nu am avut posibilitatea niciodată să verificăm declaraţiile date. Acestea sunt trase la indigo iar aceşti martori furnizează informaţii despre toate capetele de acuzare. Am avut dubii cu privire la existenţa în fizic a acestor persoane. Avem convingerea că soluţia pronunţată în final va fi una legală şi corectă. Eu până la momentul acesta nu am mai întâlnit o situaţie de genul acesta într-un dosar de asemenea anvergură”, ne-a spus avocata Anca Drăgoi.
Contactat telefonic, şeful DIICOT Iaşi, Cătălin Prisecaru, a precizat că instanţa nu a comunicat nicio solicitare instituţiei pe care o conduce şi a refuzat să ofere vreun comentariu pe marginea soluţiei de ieri. Dosarul Cordunenilor a fost trimis în instanţă în 2010, atunci când majoritatea membrilor importanţi ai grupării se aflau în spatele gratiilor. Metodele de teroare şi de îmbogăţire a clanului, precum şi discuţii detaliate despre modul în care Cordunenii subjugaseră Iaşul erau prezentate în clar în actele de la dosarul instrumentat de procurorul Vasile Chifan, ajuns între timp la Parchetul de pe lăngă Curtea de Apel. În cei cinci ani de proces, toţi membrii importanţi ai clanului, fără excepţie, au fost eliberaţi din arest preventiv şi s-au întors la Iaşi. Sursa: Adevarul.ro
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.