Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
De la începutul anului şi până în prezent, 19 familii au fost direct afectate de exploziile petrecute în locuinţele abonaţilor, zeci de persoane au fost evacuate, iar 3 persoane au decedat.
Alba, Arad, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Harghita, Iaşi, Maramureş, Mureş, Sălaj şi Sibiu sunt cele 11 judeţe în care s-au petrecut aceste incidente grave.
Cauzele principale ale exploziilor continuă să fie manevrarea greşită a sobelor sau aragazurilor şi improvizaţiile la instalaţiile de gaz.
Vieţi omeneşti pierdute, familii destrămate, blocuri evacuate sau case prăbuşite, ferestre şi pereţi dislocaţi, bunuri distruse sau deteriorate - iată doar câteva dintre efectele dure ale exploziilor produse în acest an în zona de activitate a E.ON Distribuţie România.
Toate acestea puteau fi evitate dacă se respectau câteva reguli esenţiale pentru utilizarea gazelor naturale în condiţii de siguranţă: apelarea doar la specialişti pentru orice reparaţie, renunţarea la improvizaţii şi la meşterii de ocazie, dar şi atenţia sporită la aprinderea arzătoarelor, respectiv, la stingerea flăcării, pentru a nu favoriza acumulări de gaz în încăpere.
„Au loc în continuare evenimente cu urmări grave, cu pierderi de vieţi omeneşti, iar cauzele sunt aceleaşi. De aceea recomandăm tuturor consumatorilor să fie foarte atenţi atunci când folosesc gazele naturale, care sunt de altfel o sursă sigură atâta timp cât sunt folosite corect. Nu vă riscaţi propria viaţă şi a celor dragi!”, a declarat Teona Oltean, Director General Adjunct E.ON Distribuţie România.
În aria de activitate a companiei noastre s-au înregistrat de la începutul anului şi până în prezent 19 explozii, fiind afectate 9 persoane dintre care 3 au decedat.
În 2014, în perioada similară, au avut loc 13 explozii, soldate cu un deces şi rănirea uşoară a altor 6 persoane.
Reamintim consumatorilor că intervenţiile neautorizate ale meşterilor de ocazie sau folosirea incorectă a aparatelor alimentate cu gaz (sobe, aragazuri etc.) pot duce la incidente cu urmări foarte grave.
De asemenea, rugăm consumatorii să sune imediat la dispeceratul de urgenţă al E.ON Distribuţie România (0800.800.928 sau 0265.200.928 ) atunci când simt miros de gaz, după ce în prealabil au stins toate focurile, au deschis uşile şi ferestrele şi au părăsit încăperea.
Informaţiile privind regulile de siguranţă venite din partea instituţiilor abilitate trebuie însuşite şi aplicate de consumatori. Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi E.ON România au derulat, în ultimii ani, mai multe campanii de informare, prin intermediul parteneriatului „Împreună pentru siguranţă”. Aceste campanii vor continua în scopul creşterii gradului de responsabilizare în ceea ce priveşte aplicarea regulilor de siguranţă.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.