Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Oficialii români se tem că ar putea fi acuzați de corupție și de acea întârzie să semneze împrumuturi de miliarde de euro de la Uniunea Europeană și alte investiții, informează Bloomberg Businessweek.
Un exemplu este intenția omului de afaceri Ion Țiriac, care în luna august a anului trecut anunța că intenționează să doneze două milioane de euro pentru a construi un nou patinoar la București. Țiriac a declarat jurnaliștilor că a așteptat doi ani pentru a obține aprobările necesare, în condițiile în care campania anticorupție i-a făcut pe funcționari să fie reticenți în a semna și documentele de rutină. „Le este frică și să respire pentru că ar putea ajunge în atenția procurorilor anticorupție", a spus Țiriac.
Direcția Națională Anticorupție (DNA) investighează peste 10.000 de cazuri și sute de funcționari publici sunt acuzați de corupție, ca urmare a unei campanii susținută de Laura Codruța Kovesi, care a fost numită în fruntea DNA în 2013. Operațiunea a dus la acuzarea mai multor politicieni precum fostul premier Victor Ponta, fostul primar al Bucureștiului, Sorin Oprescu, și fostul ministru de Finanțe, Darius Valcov. Toți trei au negat acuzațiile aduse.
Pe măsură ce ancheta continuă, proiectele de lucrări publice stagnează. Reprezentantul în România al Băncii Europene de Investiții, Dietmar Dumlich, susține că instituția a aprobat credite de 1,7 miliarde de euro pentru proiecte de infrastructură dar nu poate găsi pe nimeni care să semneze documentele. „Ne găsim în purgatoriu", a spus Dumlich.
România are nevoie de fonduri, Forumul Economic Mondial clasează țara pe locul 85 din 144 de state în ceea ce privește calitatea infrastructurii, cea mai slabă poziție a unei țări din Uniunea Europeană, în condițiile în care drumurile sale sunt într-o stare mai proastă decât cele din Bangladesh sau Camerun. Unul din motivele pentru starea proastă a drumurilor din România este că banii alocați pentru infrastructură au ajuns deseori în buzunarele politicienilor și apropiaților lor, a declarat Victor Alistar, directorul executiv al Transparency International România. „Investițiile publice legate de infrastructură sunt o zonă uriașă de corupție", a spus Victor Alistar.
Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, declara anul trecut că primarii din România au intrat într-o „grevă de semnătură" de teamă să nu fie acuzați că încalcă Legea achizițiilor publice. În schimb, ministrul Justiției, Raluca Prună, susține că orice funcționar care aplică corect legea nu are de ce să se teamă. Sursa: realitatea.net
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.