Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Cantinele şcolare care nu au autorizaţie ISU riscă să fie închise întrucât sunt asimilate unităţilor de alimentaţie publică, ele schimbându-şi caracterul de construcţie de învăţământ atunci când se organizează diferite festivităţi sau întruniri, a avertizat, joi, şeful ISU Suceava, Ion Burlui.
Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, Ion Burlui, a prezentat, la şedinţa Colegiului Prefectural, situaţia privind autorizarea unităţilor de învăţământ din judeţ, arătând că acestea nu intră sub incidenţa hotărârii de Guvern care prevede închiderea unităţilor care nu au autorizaţie, iar prin urmare acestea nu pot fi închise dacă încalcă grav cerinţele de securitate la incendiu, potrivit Mediafax.
El a spus însă că un caz aparte îl constituie cantinele şcolare care, ocazional, cu prilejul unor întruniri sau festivităţi, îşi schimbă caracterul de construcţie de învăţământ în unitate de alimentaţie publică, situaţie în care se impun regulile pentru sălile aglomerate.
„Deoarece aceste spaţii nu satisfac condiţiile de echipare cu instalaţii impuse de reglementările tehnice în vigoare pentru săli aglomerate, există posibilitatea de a li se opri activitatea”, a menţionat Burlui.
El a arătat că, în judeţul Suceava, există 1.067 de clădiri de învăţământ aflate în evidenţele ISJ, din care 784 nu intră sub incidenţa avizării sau autorizării la incendiu.
Burlui a menţionat că pentru 283 de clădiri era obligatorie avizarea ISU, iar din 2006 până în prezent au fost emise 170 de avize şi 24 de autorizaţii, dar a adăugat că nu au fost emise avize pentru construcţii aflate în diverse stadii de execuţie, investiţiile nefiind încă finalizate.
El consideră că mulţi directori nu cunosc legislaţia şi consideră că avizul ISU este suficient şi confundă acest aviz cu autorizaţia, dar şi că fluctuaţia cadrelor de conducere ale şcolilor a determinat ca problema obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu să nu aibă continuitate.
Colegiul Prefectural Suceava a decis, joi, ca ISJ Suceava, împreună cu primăriile, să identifice nevoile unităţilor şcolare de a obţine autorizaţiile de securitate la incendiu şi autorizaţiile sanitare de funcţionare, urmând să fie făcute demersuri pentru finanţarea acestora pentru a le obţine.
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.