Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Una dintre ipotezele luate în calcul de autorităţi în cazul bebeluşului mort din Argeş, dar şi al altora aflaţi în stare gravă după infectarea cu o bacterie necunoscută, ar fi consumul de portocale.
Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu, a făcut declaraţii alarmante, dar şi foarte îngrijorătoare. Acesta a explicat la Realitatea TV cum funcționează mafia fructelor și cum românii consumă alimente otrăvite.
„Din păcate, o parte dintre produsele pe care le consumăm sunt otrăvite. Sunt o serie de produse care vin și din alte state și care nu respectă normele europene. În 2012 chiar am identificat un număr de camioane care veneau cu grapefruit din Turcia, fructe care aveau limita de pesticide depășită. Deci otravă. Produsele chimice care pot fi utilizate în Uniunea Europeană sunt produse mai scumpe, pentru că au altă calitate. Am declanșat controlul la frontieră al fructelor și legumelor care vin din alte state pentru a stop astfel de transporturi. Noi avem autoritatea Sanitar-Veterinară care efectuează controlul. Dar nu ne putem face mari iluzii, pentru că doar 10% din fructele și legumele care intră în România se pot controla potrivit legislației UE", a conchis ministrul Agriculturii.
Acesta a declarat că, potrivit legislației, autoritățile nu pot controla transportatorii care sunt în tranzit prin România, aceasta fiind una dintre probelemele care necestiă o soluție urgentă, scrie Stiripesurse.ro. Totuşi, alte soluţii nu sunt decât analiza de risc și controale sistematice.
Analiza de risc trebuie făcută de autoritatea Sanitar-Veterinară. "Și nu s-a făcut pentru că trebuie să ai oameni capabil să facă astfel de analize".
„Și mai este un aspect care trebuie subliniat. Sunt camioane care declară că sunt în tranzit, trec sigilate și se desigiliează în țară. În România nu ai voie să controlezi un camion care nu se oprește cu transportul în țara noastră. Și de aceea am propus acum câțiva ani să le urmărim prin satelit sau prin GPS ca să fim siguri că nu descarcă în România. Însă, pentru asta trebuie modificată legea. Până acum nu s-a modificat", a explicat Achim Irimescu, potrivit RealitateaTV.
Ministrul Agriculturii a afirmat că va reintroduce controlul la frontieră pentru reziduurile de pesticide, de produse chimice, pe considerentul că în cazul multor produse din ''gama de jos" care ajung pe piața românească sunt utilizate pesticide interzise pe piața europeană.
Achim Irimescu nu a dorit să nominalizeze țări de unde ar putea proveni produse pentru care sunt utilizate pesticide interzise în UE, dar a amintit cazul de acum câțiva ani al unor transporturi de grapefruit din Turcia. Sursa: realitatea.net
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.