Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Bugetele locale pot fi suplimentate prin regândirea în principal a impozitului pe proprietate, o analiză care poate fi efectuată în acest sens vizând trecerea la un sistem de impozitare bazat pe valoarea de piață a imobilelor, nu pe baza amplasării lor, este ideea avansată, luni, de premierul Dacian Cioloș într-o întâlnire cu autoritățile locale, la Adunarea Generală a Asociației Comunelor din România.
El a atenționat că, în acest an și anul viitor, autoritățile locale nu vor primi mai mulți bani din bugetul central, astfel că este necesar să își asigure singure surse suplimentare de venituri.
„Trebuie să spunem deschis că, în următorii 2 ani, 2016-2017, nu există perspectiva unor creșteri semnificative ale transferurilor de la bugetul central sau al transferului a noi surse de venit din actualul nomenclator de taxe și impozite. Noul Cod Fiscal oferă o relaxare fiscală care sperăm să aibă un efect benefic atât asupra dezvoltării economice, cât și asupra gradului de colectare a veniturilor bugetare, dar acesta, foarte probabil, nu se va manifesta imediat", a spus Cioloș.
În acest sens, el a avansat ideea unei regândiri a sistemului de impozite și taxe locale, mai ales a impozitului pe proprietate: „Poate analizăm trecerea la un sistem de impozitare bazat pe valoarea de piață a imobilelor și nu pe baza amplasării lor", a spus Cioloș.
La acest moment, taxele pe locuințe sunt calculate în funcție de valoarea impozabilă, mult mai mică decât cea de piață. Impozitarea imobilelor raportat la valoarea de piață ar majora cuantumul impozitului impus populației.
Din acest an, cotele de impozit pentru locuințe sunt calculate în funcție de destinație imobilului și cuprinse între 0,08% și 0,2% din valoarea impozabilă pentru clădiri rezidențiale și între 0,2% și 1,3% pentru cele nerezidențiale, în funcție de decizia consiliilor locale. Acestea pot stabili si o majorare de până la 50%, față de cotele din Codul fiscal.
De exemplu, în București, pentru clădiri nerezidențiale, persoanele fizice au cota de 0,2%, iar cele juridice de 1,5%. Cote diferite au fost aprobate de consiliile din toate marile orașe, cu excepția Timișoarei, unde ambele cote sunt de 0,6%. Sursa: profit.ro
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.