Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti au trimis in judecata 42 de persoane, dintre care 8 agenti de politie si 19 instructori auto, pentru savarsirea unor fapte de coruptie.
Infractiunile sunt de luare de mita, dare de mita, cumparare de influenta, trafic de influenta si complicitate la luare de mita.
Dosarul se va judeca la Tribunalul Bucuresti.
Procurorii sustin ca, in urma cercetarilor s-a descoperit ca mai multe persoane (instructori auto si lucratori de politie din cadrul Serviciului Public Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Bucuresti) cereau intre 250 si 350 de euro de la cei care doreau sa promoveze proba traseului pentru a obtine permisul de conducere.
Strategia era una bine gandita.
Instructorul auto era cel care facea oferta candidatului de a-i inlesni promovarea examenului de conducator auto (proba practica) in schimbul banilor.
El primea suma solicitata (in general intre 250 si 350 de euro) de la candidat sau de la o persoana apropiata acestuia, inainte sau imediat dupa examen.
Inainte de proba practica, instructorul auto discuta cu politistul examinator (fie direct, fie prin intermediul unui alt instructor care avea "intrare" la lucratorul de politie respectiv si era desemnat de acesta ca si "colector" sau "casier") pentru a-i face acestuia cunoscuta identitatea elevului pentru care s-a realizat interventia.
Totodata, politistul examinator solicita, in mod formal, informatii cu privire la abilitatile practice de conducere ale elevului, intrucat politistii examinatori nu isi asumau obligatia de a promova un candidat daca acesta nu stia sa conduca la un nivel elementar, indiferent de natura interventiei realizate.
Dupa sustinerea si promovarea examenului de catre candidatii pentru care s-a facut interventia, instructorul auto inmana banii lucratorului de politie, prin intermediul unui alt instructor auto desemnat de politist ca si "colector".
Intalnirile aveau loc la locuintele oamenilor legii sau in locuri si in momente prestabilite.
Din sumele primite de la fiecare elev, instructorii remiteau ulterior politistilor examinatori desemnati ca si examinatori pentru proba practica sume cuprinse intre 150 - 200 de euro, restul sumei reprezentand pretul interventiei sale si a celorlalti intermediari care au actionat pe parcurs. Sursa: ziare.com
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.