Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Guvernul va cheltui aproximativ 1,2 milioane lei, fara TVA, pentru efectuarea unui sondaj la nivel national, pe un esantion de circa 15.000 de persoane, carora li se vor oferi "cadouri" de cate 15 lei pentru a-si spune opinia despre politicile Guvernului, efectele crizei sau nivelul propriu de trai.
Castigatorul licitatiei de atribuire a contractului pentru efectuarea sondajului va trebui sa efectueze ancheta sociologica esantion reprezentativ la nivel national pentru Romania, adica aproximativ 15.000 de persoane, relateaza MEDIAFAX.
Persoanele care vor lua parte la sondaj vor fi intrebate cum traiesc in prezent comparativ cu un an in urma, cand cred ca se va sfarsi criza financiara, cum i-a afectat aceasta si daca masurile luate de Guvern sunt suficiente pentru depasirea crizei economice.
Guvernul vrea sa stie ce cred romanii si despre proiectul Rosia Montana, concedierile din sistemul bugetar, programele Rabla sau Prima Casa, precum si cat de multumiti sunt de serviciile publice si ce nivel de trai au ei si familiile lor.
Pentru a invinge reticenta cetatenilor de a raspunde la un astfel de sondaj, care cuprinde peste 160 de intrebari, operatorul de sondaje va oferi celor intrevievati bonuri cadou in valoare de aproximativ 15 lei de persoana.
"Avand in vedere complexitatea deosebita a chestionarului, precum si faptul ca cercetarea face parte dintr-un studiu panel, se recomanda ca ofertantul sa aloce in bugetul cercetarii o categorie specifica de cheltuieli pentru a creste disponibilitatea de a participa la sondaj a persoanelor selectate in esantion. Cuantumul bonurilor cadou oferite in acest sens respondentilor poate fi cel mult egal cu valoarea acestora din primul val - aproximativ 15 lei / persoana", arata Guvernul.
O astfel de cercetare sociologica a mai fost comandata de Executiv in toamna anului 2009.
Intr-un comunicat transmis ulterior, Secretariatul General al Guvernului (SGG) arata ca proiectul este finantat partial din fonduri UE si sustine ca, in cazul nefinalizarii proiectului, risca "potentiale sanctiuni", atat in plan financiar, cat si sub aspectul "credibilitatii internationale", eventualele aplicatii viitoare putand fi declarate ca neeligibile pentru finantare din fonduri europene.
Valoarea totala a proiectului este de 830.000 euro, din care 80% (664.000 euro) o reprezinta contributia Mecanismului Financiar al Spatiului Economic European si 20% (166.000 euro) o reprezinta contributia statului roman. (DorohoiNews.ro)
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.