Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Guvernul a aprobat, in sedinta de joi, normele metodologice de aplicare ale Legii 167/2014 privind exercitarea profesiei de bona, norme care stipuleaza ca anexa contractului de munca trebuie sa contina si un plan de activitati ale bonei, convenit de partile semnatare.
Hotararea de Guvern prin care au fost aprobate normele metodologice stabileste ca serviciile de ingrijire si supraveghere a copilului pe timpul zilei vor putea fi asigurate de bone fie in baza unui contract individual de munca incheiat intre bona si o persoana juridica acreditata ca furnizor de servicii sociale, fie in baza unui contract de prestari de servicii incheiat intre bona, persoana fizica autorizata, si reprezentantul legal al copilului.
„Contractul individual de munca si contractul de prestari de servicii includ, in anexa, ca parte integranta din contract, planul de activitati. Acest plan se elaboreaza in acord cu reprezentantul legal al copilului, in functie de numarul de copii aflati in grija/categoria de varsta a copilului/copiilor, de nevoile individuale ale fiecaruia, ale familiei acestuia", informeaza biroul de presa al Guvernului.
Planul de activitati poate include responsabilitati ale bonei privind protejarea copilului de orice forma de abuz, neglijare, exploatare, insotirea copilul la spital pana sosesc parintii sau reprezentantul legal, oferirea unei alimentatii corespunzatoare calitativ si cantitativ, adaptata varstei, nevoilor si preferintelor acestuia, in functie de meniurile stabilite cu reprezentantul legal al copilului.
Planul de activitati poate fi revizuit anual sau ori de cate ori este nevoie.
De asemenea, este reglementata procedura de recunoastere a calificarilor in vederea exercitarii profesiei de bona pe teritoriul Romaniei, aspectele referitoare la exercitarea acestei profesii, institutiile care elibereaza documentele necesare obtinerii acestui drept, aspectele referitoare la asigurarea calitatii serviciilor exercitate de bona. Ministerul Muncii va putea elibera si atestatul dreptului de exercitare a profesiei de bona pentru persoanele care vor sa munceasca in alte tari membre ale Uniunii Europene.
Guvernul estimeaza ca reglementarea conditiilor in care isi desfasoara activitatea bonele va contribui la cresterea gradului de reinsertie pe piata muncii a persoanelor aflate in concediu pentru cresterea copilului. Sursa: ziare.com
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.