Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Într-un bloc muzica răsună la maximum, toată noaptea. Ajunși la capătul răbdării, locatarii sună la 112. Un echipaj ajunge, bate la ușă și, dacă are noroc, cineva îi deschide. Uneori nu au noroc și pur și simplu pleacă.
Dacă li se deschide, polițiștii le spun proprietarilor că încalcă legea și că trebuie să dea muzica mai încet. „Dă-mi tot chitanțierul de amenzi, pentru că eu nici de-al naibii nu vreau să dau muzica mai încet”, este replica petrecărețului. Polițistul îi dă o amendă și, când își încheie fișa de intervenție, scrie că problema s-a rezolvat. Evident, problema nu se rezolva.
Povestea este reală și a fost povestită de un fost șef al Inspectoratului de Poliție Constanța, Adrian Rapotan, care, alături de actualul comandant al IPJ, Constantin Dancu, și de șeful Serviciului Rutier din cadrul IPJ, Ciprian Sobaru, au explicat care sunt modificările legislative propuse de ministrul de Interne, Carmen Dan.
Scenariul acțiunii potrivit noii legi
Dacă noua lege, aflată acum în dezbatere publică, va fi aprobată, petrecăreții vor avea probleme mult mai mari decât un chitanțier plin de amenzi. Polițistul va ajunge la prima reclamație și, ca până acum, va aplica, dacă se impune, o amendă contravențională. Dacă problema nu este remediată (se întâmplă deseori ca, după ce pleacă agentul, muzica să fie dată la fel de tare), persoana reclamată riscă amendă sau închisoare de la 3 luni la 2 ani.
Mai mult, oamenii legii nu vor mai sta la ușă. „Polițistul are dreptul de a pătrunde într-o locuință sau orice spațiu delimitat, în orice mod, ce aparține sau este folosit de persoane fizică sau juridică, fără învoirea acesteia sau a reprezentantului legal”, a declarat șeful IPJ Constanța, Constantin Dancu, citând din proiectul de lege. „În momentul acela se oprește și muzica, pentru că există un principiu al restabilirii situației anterioare săvârșirii infracțiunii”, a declarat și Ciprian Sobaru. Evident, legea specifică în mod clar motivele pentru care se poate intra pe o proprietate privată. Petrecerile sunt numai un aspect, spune polițistul. Ne-au rugat să ne imaginăm un alt scenariu des întâlnit în realitate: violența conjugală. Un bărbat își bate soția. Oamenii legii vor putea interveni în forță. Practic, de exemplu, vor putea sparge ușa. Integral pe România Liberă
09.11.2017 la 08:57
Ușor, ușor ne revenim. Adică revenim la situația inițială, la cea din 1989. Baftă în drumul spre comunism!
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.